Blocul in culori  – joc complex, dar simplu de facut

Blocul in culori 

David este la etapa în care a învățat să numere până la 10, fără 3 și 6, fiindcă le uită, csf, ncsf cum s-ar zice 🙂 . Prin urmare ne-am concentrat joaca pe numărat mașini, carioci, Lego, bani, cam ce predomină la noi prin casă 🙂 . Hai că sunt pusă pe șotii azi. Ultima găselniță care a funcționat bine a fost ”Blocul in culori„, David l-a botezat așa. Este ușor de realizat și are multe funcții, poate ajuta copilul să învețe să numere, să își fixeze noțiunea de ”culori”, să își dezvolte motricitatea fină, logica și capacitatea de a asocia elemente. În plus, copilul se poate juca singur sau cu un partener.

Ce materiale am folosit:

– Un carton – am tăiat fața unei cutii. Vă recomand carton alb pentru a ieși culorile cât mai reale;
– Piese Lego (puteți să înlocuiți cu mingiuțe, pom-pom, bețe din lemn, paie, creioane etc, orice aveți în casă mai multe la număr și culori cât mai diverse);
– Creion;
– Cuter;
– Acuarele.

Cum am procedat:

Pe o bucata de carton alb, am desenat, cu un creion, forma pieselor și am decupat folosind un cuter. Am colorat cu acuarele, în jurul dreptungiurilor, și pe o parte și pe alta a cartonului. Într-un castron am adunat mai multe piese Lego și ne-am pus pe joacă. Ce ne-a plăcut nouă cel mai mult a fost să cerem un anumit număr și o anumită culoare, iar celălat să le ofere, de exemplu eu îi spuneam ”David, dă-mi te rog, 4 piese verde deschis” și el le introducea în dreptunghiul colorat cu verde deschis și număra 1,2,3,4.

 

Din acest motiv am ales să pictez cartonul pe ambele părți, așa este mai ușor să verifici dacă a respectat culoarea cerută și poți la rândul tău să îi oferi piesele pe care le cere. De asemenea se poate juca și singur: sprijini (inclinat) cartonul pe un perete, îi oferi castronul cu piese și el le introduce pe rând, prin a asocia culorile pieselor cu cele ale dreptunghiurilor. Sigur că nu e la fel de distractiv ca jocul în doi 🙂 . Nouă ne place ”Blocul in culori„.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu