Biscuiti pentru bebelusi I

20141103_162257

Ingrediente:
– 5 curmale
– 1 lingură nucă de cocos
– 1 banană
– făină de mei

Opțional – pudră de roșcove, făină de ovăz.

Mod de preparare:
Curmalele și fulgii de cocos se pun la înmuiat în apă plată, măcar pentru 2-3 ore (eu le-am lăsat peste noapte). Se scurge apa și se blenduiesc împreună cu banana. Se adaugă făină de mei până se obține un amestec ca o plastilină mai moale. Dacă doriți puteți adăuga o lingură făină de ovăz și/sau pudră de roșcove. Eu am făcut și cu, și fără, tot delicioși au fost.

Într-o tavă se pune hârtie de copt si apoi aluatul, cu lingura, pentru a forma biscuiți. La sfatul unei prietene dragi am aranjat biscuiții în formă de semilună, ca să îi poată ține David în mână. Se dau la cuptor timp de aproximativ 45 minute la 150 grade. Apoi, eu îi las să se răcească și îi păstrez într-o cutie, în frigider.

Reteta inspirata de pe site-ul Cristelei Georgescu.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

11 comentarii la „Biscuiti pentru bebelusi I

    1. Nu se fac tari. Eu am pus un servetel intr-o cutie de plastic si apoi am asezat biscuitii. S-au pastrat moi si putin sfaramiciosi

  1. Ai tai n-au iesit amari? Am facut si cu mei, si cu ovaz, tot foarte amari au iesit biscuitii… Numai de la faina ar putea fi, ca fructele erau bune

    1. Nu au iesit amari deloc, am mancat si eu din ei si erau foarte gustosi. Mi-a mai spus cineva ca i-au iesit amari. Nu am idee de la ce.

        1. Eu am folosit faina de mei de la Solaris si faina de ovaz facuta prin macinarea fulgilor de ovaz in casa (Sanovita).

  2. 🙂 Au ieșit amari pentru ca făina era fie râncedă , fie nu a fost ținută în condiții potrivite, fie era expirată. Mă bucur că ai postat rețeta, dragă prietenă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu