Biscuiți cu telemea și semințe

I-am tot făcut mândrului biscuiți dulci așa că am zis să trec și la cei un pic sărați. Am folosit telemea nu foarte sărată fiindcă mi se pare mai potrivită pentru un bebe de un an și aproape 4 luni cât are David. E adevărat că pentru adulți ar fi mers ceva mai sărați biscuiții, să intre bine o bere rece după, dar cum alcoolul nu e indicat când încă alăptezi, i-am lăsat așa să nu ceară multă bere 🙂 . Vă las și vouă rețeta de biscuiți cu telemea și semințe.

 

Ingrediente:
100g unt
3 ouă
350g făină
150g telemea
2 linguri semințe (mac, susan, in, floarea soarelui etc)

 

Mod de preparare:
Am pus în paharul de la blender untul moale, ouăle și telemeaua. Le-am blenduit, am adăugat semințele (eu am avut în casă doar de floarea soarelui) și apoi treptat făina. Am frământat aluatul până nu a mai fost lipicios (ca cel de sărățele). Mi-a intrat aproximativ 350g făină, dar depinde, poate fi mai puțină sau mai multă, în funcție de consistența aluatului. Am întins o foaie groasă de maxim 1 cm și am decupat cu un pahar. I-am dat la cuptor pe o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, la 180 grade pentru 25-30 minute (până au devenit aurii). Apoi i-am păstrat într-o pungă de hârtie. Cu greu am putut opri câțiva pentru David 🙂

 

Rețeta este preluată de la Prințesa urbană, iar pe linkul acesta veți găsi mai multe rețete făcute de ea.

 

Toate rețetele încercate de noi

Mâncăruri și alte chestii sărate

Dulciuri și prăjituri

Dulciuri fără zahăr

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

3 comentarii la „Biscuiți cu telemea și semințe

  1. Par fffff deliciosi. Isi doreste si matusica 2 biscuiti. Sa nu faci prea multi, pt. ca imi este teama ca am sa depasesc limita de 2 biscuiti si am sa am probleme cu r….a. 🙂

  2. M-am abonat la biscuit fara a intreba daca „Mister Junior” va dori sa imparte biscuitii cu matusica lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu