Batoane de cereale fara coacere

Acum că în sfârșit a venit vara … și bine ne pare, clar … stăm mai mult timp afară, așa că sunt în căutare de gustări sănătoase pe care să le pot lua cu noi în parc (pentru David, că eu mă descurc cu biscuiți). Au avut mare succes, asta vă pot confirmă cel puțin 3 copii care au mâncat cu poftă, cot la cot cu mândrul meu.Batoane de cereale fara coacere5

Ingrediente:
14-15 curmale
1 lingură stafide
1 lingură fructe goji
8-9 linguri fulgi ovăz
3 linguri fulgi nucă de cocos
1 lingură semințe de floarea soarelui
3 lingurițe sirop de agave (sau miere)

Mod de preparare:
Am pus într-un vas curmalele la hidratat și în alt vas stafidele și fructele goji la hidratat pentru 3-4 ore (fiindcă am plecat în parc la joacă, altfel le-aș fi lăsat mai puțin). Am amestecat fulgii de cocos, de ovăz și semințele de floarea soarelui. Am pus stafidele și fructele goji, siropul de agave și apoi curmalele blenduite cu o lingură din apa în care au stat (arăta ca un gem). Am amestecat până am obținut un aluat omogen pe care l-am întins într-o tavă tapetată cu folie alimentară (dacă vi se pare prea moale aluatul mai puneți fulgi de ovăz, dacă e prea tare adăugați apă).

Batoane de cereale fara coacere2

Batoane de cereale fara coacere4

 

 

 

 

 

 

 

 Am pus tava la rece pentru 30 minute apoi am porționat în batoane, cu un cuțit, și am păstrat fiecare baton învelit separat în folie alimentară.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

Un comentariu la „Batoane de cereale fara coacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu