Baita bebelusului – accesorii de care ai nevoie (P)

Prima baie pe care a primit-o David a fost în maternitate unde, o asistentă drăguță, m-a invitat să asist. Îmi amintesc clar cum mă uitam speriată la cum îl manevra în chiuvetă: ”Așa, așa … și gata, asta e tot, mami! Acasă vei exersa și tu cum să îți speli fetița”. ”Îîîîî! Ce s-a întâmplat aici?” – am gândit în cele câteva secunde în care am simțit că s-a petrecut totul. David era atât de firav pentru un băiat încât cu tot albastrul de pe el, asistenta l-a crezut de sex invers. Adevărul e că și fetițele din salon erau mai cu carne pe ele și tocmai detaliul acesta mă speria când mă gândeam că pe bucățica aia de om eu trebuie să o învârt într-o cădiță. Ei, n-a fost chiar așa greu cum părea în maternitate!

 

Baita bebelusului 1La toate băițele, asistent șef era tati. Noi am folosit inițial cădița de baie cu termometru, pe care o puneam în dormitor pentru că ni se părea prea frig în baie, ceva probleme cu caloriferul, am descoperit mai târziu. Era ușoară, o ducea domnul fără probleme cu brațele lui puternice 🙂 . David ședea comod în ea și foloseam un scutec de finet pentru a preveni alunecarea mândrului. Avea termometru care preciza cât de caldă era apa pentru a ne asigura că nu o făceam prea fierbinte. După folosire o spălam rapid sub jet de apă și șampon de la bebe.

 

Baita bebelusului 2Când s-a mărit un pic și a dorit mai mult spațiu pentru joacă i-am cumpărat un colac de baie special pentru bebeluși. Într-o primă fază a fost încântat, dar nu îi place de fel să simtă ceva în jurul gâtului așa că l-a refuzat rapid. Am căutat o nouă soluție și am cumpărat cădiță gonflabilă pe care am folosit-o vreme îndelungată, aproximativ de când a stat bine în fund și până pe la un an și jumătate. O puneam în cada mare și David avea liber la bălăcit, stropit și alergat rățuște. Acest tip de cădiță este foarte practic pentru deplasări. Am tot luat-o cu noi la bunici, la munte și la mare. Se dezumflă ușor, se împachetează și apoi se umflă din nou. Acum așteaptă liniștită în dulap să vină și bebe2.

 

Baita bebelusului 3Următorul și actualul pas: antiderapantul pentru cadă. Are prevăzut ventuze antialunecare și poate fi folosit atât în cadă cât și în cabina de duș. Nouă ne este foarte util acum fiindcă David petrece în apă și câte o oră și vrem să îl știm în siguranță și cu toți dinții în gură 🙂 . Nu vă închipuiți că îl lăsăm nesupravegheat în baie, dar nici nu îl stresăm cu ”ai grijă, aluneci și cazi”. Așa că are libertatea de a se tot învârti pe acolo. Timp în care eu de multe ori stau lângă cadă și scriu articole pe telefon. Firește că nu e cazul acum, dar n-aveți idee cât de des scriu așa.

 

Există o mulțime de accesorii drept soluție pentru dificultățile pe care le puteți întâmpina la o simplă baie de copil, care numai simplă nu se dovedește a fi uneori, de exemplu:Baita bebelusului
apărătoare împotriva șamponului, reglabilă, tocmai bună pentru a proteja ochii și urechile bebelușului, în așa fel încât să te lase să îl speli pe cap. Mâna sus cine are problema asta!
– suport anatomic reductor pentru cădiță, pe care îl poți folosi și în cada pentru adulți și în cada pentru bebe:
– protecție pentru genunchii părinților;
– cadă de baie cu dop de scurgere;
– cadă de baie pliabilă;
– scăunel de baie pentru bebeluși;
– tot felul de jucării speciale pentru băiță etc.

 

Multe din aceste accesorii nici nu m-am gândit că pot exista 🙂 Dacă doriți să vă informați și să comandați, găsiți pe BabyNeeds diferite modele și câte și mai câte invenții antistress pentru părinți.

Sursa poze

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Un comentariu la „Baita bebelusului – accesorii de care ai nevoie (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu