Bagaje, fum si boroboate

După ce învață copilul să meargă mi se par mult mai simple zilele petrecute cu el. Asta când nu e de fapt mai complicat, că na, orice regulă are excepția ei. Vin sărbătorile, motiv bun de plecat la bunicii lui David să îl mai păzească și ei, iar eu să mă relaxez, măcar 30 de minute lenevite în liniște cu o mână pe ceașca cu cafea și cu alta pe laptop. Evident! Cum altfel?

Orice plecare implică multe bagaje și o organizare strașnică fiindcă David agreează scaunul de mașină doar în somn.

Am început cu alesul hainelor de ducă. Când să zic că e gata, descopăr că furăciosului mic al casei îmi dusese sutienul în bucătărie, chiloții pe hol, iar o șosetă n-am găsit-o deloc. Sper că nu a fost în gunoiul pe care l-am dus. Am închis geamantanul să mă asigur că nu vom purta aceiași budigăi 4 zile. El a trecut la alte bagaje cu alte distracții.

David s-a distrat, eu am dat cu aspiratorul pentru a doua oară într-o oră, ta-su a găsit vinovatul de parcă îl căuta cineva.

Domnul a primit sarcina clara de a cobori în timp record toate bagajele la mașină. S-a conformat. Ne-a lăsat o singură geantă, cea de drum, cu bunătăți în ea, închisă pe jumătate. I-am gătit lui David brioșe cu pudră de roscove să semene a ceva cu ciocolată. În poze îmi pare a … tare aș vrea să pot spune pământ. Acum sper ca Buni să nu îi mai plângă de milă cum că îl nefericim dacă nu îi dăm un iepure de ciocolată să simtă și el sărbătorile.

Bagaje, fum si boroboate (3)

Prin urmare David s-a distrat, eu am dat cu aspiratorul pentru a doua oară într-o oră, ta-su a găsit vinovatul de parcă îl căuta cineva:
– Vezi, e vina ta, tu îl lași mereu.
– Da, eu i-am zis „David uite cât sunt eu în bucătărie tu bagă mânuța aici, ia chestia aia cu staniol, desfa-o și nu cumva să o mănânci, ci să ștergi pe jos cu ea că e mai funny”. Apoi să știi că i-am și făcut cu ochiul.

 

Mi-e clar, în cazul că mai aveam vreun dubiu, când stă liniștit sigur coace ceva și când nu stă liniștit coace nervii mei 😀

 

Apoi miroase a fum în casă. A ce să miroasă dacă lași brioșele de legume mai bine de o oră in cuptor? A păpădie? Ce-i drept și eu vreau să fac prea multe în timp scurt. Oricum prefer perioada asta după mersul în picioare chiar și când apar momente ca azi, de fapt, mai ales în astfel de momente, tare amuzant e când face boroboațe.

Bagaje, fum si boroboate (2)

Hai la drum cu noi … drum cu soare, veselie și sper un somn lung pentru David să nu protesteze în scaunul de mașină. Buniii! Venim!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

9 comentarii la „Bagaje, fum si boroboate

  1. Hah, da, e clar ca atunci cand e liniste coace ceva, cand plec si nu vine dupa mine imediat, gateste o tocanita de obiecte..presarate cu bucati de ceva comestibil.
    Imi amintesc o patanie, pregatisem un recipient gol de balsam de rufe sa-l duc la gunoi, nu l-am mai pus in sac, pana am mers la baie, micul lui dejun, soldateii erau cu grija introdusi unul cate unul in recipientul desfacut de domnisor..ca doar de aia ii taiasem atat de perfect pentru acea gaura din sticla, nu? :))

  2. Ce i-ar maai place lu buni sa iti ofere un oude ciocolata urias si un IEPUROI pe masura ta…Si te asteapta tataia cu drag….caci doar ce-a dat cu aspiratorul!

  3. Cel mai funny articol. Imi este teama si mila de casa mea.
    Cred ca am sa va inchiriez o camera de Hotel si “bestiuta“ are interdictie de a ne pasi pragul.:)

  4. Toate trăsnăile astea sunt aatât de drăguțe si haioase, încât n-ai cum sa te superi. Asta cu scosul hainelor din bagaje mi-a adus aminte de Bibi, când era mica si ma ajuta la treaba…. Îmi scotea toate rufele din șifonier, eu le băgam la loc si când terminam si ultimul dulap de aranjat…..trebuia sa o iau de la capăt. De altfel in perioada aia, nici nu ma mai oboseam sa calc toate țoalele odată. Calcam doar când aveam nevoie si de ce aveam nevoie….Oricum, așa cum ți-am mai spus, năzdrăvăniile abia au început si te rog sa nu ne privezi de a le afla, macar așa prin citit, daca de întâlnit ne întâlnim rar.Va pupicim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu