Asociere cu forme geometrice

Zilele trecute ne-am jucat punând în practică o activitate de asociere cu forme geometrice. Este ușor de făcut și rapid și ne-a ținut ceva vreme ocupați. Provocarea este să ai suficiente obiecte în forme geometrice.

Ce am folosit:

– coli albe simple (puteți folosi și cartonate sau colorate)
– cariocă
– obiecte în forme geometrice (lego, puzzle, capace, cutii, scotch etc)

Cum am procedat:

Am tăiat foile pe jumătate. Am desenat formele geometrice, câte una pe o foaie, timp în care David ba mă chestiona, ba îmi povestea despre mașina lui de poliție și ce face ea și toți oamenii lui Lego.

Asociere si forme geometrice

Am aliniat fișele și am pus lângă ele diferite obiecte cu forme geometrice (asta a fost partea mai dificilă, să scormonesc printre jucăriile lui).

Asociere si forme geometrice1

Apoi i-am spus să le sorteze în funcție de forma pe care o au și am discutat despre particularități ale formelor geometrice.

Asociere si forme geometrice3-1

Cum vi se pare această activitate de asociere cu forme geometrice?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu