Artist plastic cu acuarele si masini

Zilele trecute, David s-a distrat cu pictatul și mașinile în același timp. O activitate careia i-am spus ”Artist plastic cu acuarele si masini”. La final, spălatul mașinilor a fost super fun, după cum spune mândrul care a stat ocupat cel puțin jumătate de oră … când credeți că am scris eu articolul ăsta? 🙂 Bun birou, baia noastră!

 

Ce am folosit:

– o coală mare de hârtie
– acuarele
– autovehicule din jucărie
– scotch

 

Cum am procedat:

David a ales câteva autovehicule (mașini, motocicletă, avion, escavator etc, ideea era să fie cât mai diferite și să le pot scălda apoi în apă, pentru a le spăla). Am fixat cu scotch coala de hârtie pe parchet (am preferat să pun pe jos pentru a putea curăța în cazul în care murdărea … și da, a mai scăpat mașina și pe lângă, dar puțin față de ce mă așteptam 🙂 ). Pe o margine a colii am pus grămăjoare de acuarelă, în ordinea pe care mi-a indicat-o David, apoi a avut liber la pictat. I-am pus aproape o coală de hârtie pe care să parcheze mașinile după ce nu le mai folosea.

Artist plastic cu acuarele si masini1

David – 3 ani și 3 luni

Și i-a plăcut atât de mult încât a doua zi a cerut iar să picteze, imediat ce s-a trezit, nici măcar nu a mai avut răbdare să îl schimb de pijamale. N-am mai avut coli mari așa că s-a mulțumit cu una A4.

Artist plastic cu acuarele si masini2

Puteți folosi activitatea și pentru a-i învăța culorile și asocierea lor, dar pentru asta trebuie să vă asigurați că aveți mașini cu aceeași culoare cu acuarelele.

 

Care sunt oportunitățile de învățare la activitatea ”Artist plastic cu acuarele si masini”?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea culorilor
– conștientizarea spațială și limitarea în spațiu

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu