Aplicatie pe telefon pentru a urmari dezvoltarea bebelusului (P)

Pe vremea când băietul mamei era mai mic decât o gălușcă în interiorul meu, am deschis o pagină word în laptop și m-am pus pe notat. Atunci eram focusată pe kilogramele mele și parțial ce mâncam, să nu sară acul cântarului la cifre care mi-ar fi produs infarct instant. Pentru mine a fost o modalitate bună să îmi mențin echilibrul alimentar și psihic.

Dar, după ce gălușca a devenit un pepenaș și s-a cuibărit în brațele mele cu cele 2830g ale lui, focusul s-a mutat instant. Am mai deschis un work și m-am pus pe notat de kg, ale lui de data asta. Era micuț, nu știa să sugă lapte din mine, eu nu știam să îl pun, jonglam cu biberoane de lapte praf și o grămadă de vinovăție. De unitățile de biberoane am scăpat rapid, din fericire. Am rămas în schimb cu cm și grame. Pentru noi a fost un mini stres. Părinți pentru prima dată, bebeluș mereu sub medie, că na, nici nu are cu cine să semene prea mult. Notam săptămânal și apoi lunar cât lua în greutate și cât creștea în cm. Primisem o fișă de la medicul de familie, un grafic de creștere, și urmăream percentila x, cu percentila y, numa de o da la calcul în limite normale. Cam asta fu, așa pe hârtie.

Problema cu hârtia asta e că uitam prea des să o luăm și așa ne dădea altă foaie și noi treceam pe curat acasă 🙂 . Plus că nu avea suficiente rânduri și opțiuni pe cât notam noi.

Ce e fain, cu ultra tehnologia asta, e că Philips Avent a dezvoltat aplicația UGrow- baby development tracker care adună în telefon toate datele pe care le notam eu în word sau pe foaie. Și știu că majoritatea părinților avem obiceiul acesta de a nota, mai ales la primul copil, când totul pare mai sub control dacă se respectă grafice. Aplicația generează grafice pentru datele introduse (alimentație, somn, greutate, înălțime, scutece etc), iar graficele pot fi exportate în pdf și trimise medicului pediatru sau prezentate la consulație. Așa nu te mai bâlbâi când ești întrebat/ă de intervalul de somn sau de masă sau de temperatură. Eu mă cam bâlbâiam 🙂 , recunosc.

Aplicația este focusată pe primele 1000 de zile ale unui bebeluș, dar eu am testat-o și pentru David acum. Ce mă ajută la 3 ani și 7 luni ale lui este partea de notare a temperaturii când îl lovește vreun virus. Și încă notez înălțimea și greutatea, nu este un subiect care mă stresează lunar, dar nici prea zen nu sunt cu asta, când îi număr costițele prin tricou.

Monitorizarea se face foarte simplu. Intri în secțiunea care te preocupă și notezi, apoi dai salvare. Imediat ce intri în aplicație vezi un raport cu ultimele notări, iar când dai click pe informație apare graficul. Dacă vrei să adaugi o nouă informație, dai click pe ”+„  și imediat vezi toate funcțiile.

Mie îmi place și partea de personalizare 🙂 . Am pus poze cu mine și cu David, așa, ca și cum aș face un carnețel online care să îmi amintească mai târziu de pașii pe care i-am parcurs împreună, de la bebelușie la băiețel cu ochi de ciocolată și energie fără de sfârșit.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create925

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu