Anca’s diary – un blog pentru mamicile care nu uita ca sunt femei

Anca’s diary

Anca este în primul rând o femeie foarte frumoasă 🙂 Are un zâmbet și un farmec aparte. Și mai este și o mamă care nu a uitat să fie femeie și îmi place tare mult că asta încearcă să promoveze prin blogul ei Anca’s diary – confessions of a fashion mom, să rămânem tot ceea ce suntem. Vă invit să o citiți!

 


Anca’s diary a aparut din pasiune pentru modă. Și a evoluat treptat spre forma pe care o are astăzi odată cu apariția copiilor în viața mea. Scriu pentru femeile care își doresc să păstreze un echilibru frumos între carieră și viața de familie. Care vor să rămână cochete și care sunt preocupate de idenitatea lor și după ce au devenit mame.

Sunt mamă de 2 băieți, Mark și Andy. Scriu despre provocările pe care le am zi de zi alături de ei.

Ideea blogului a apărut in 2011, cand lucram intr-o corporație și zi de zi vedeam în jurul meu ținute alcătuite doar din negru, alb și gri. Îmi doream să aduc un pic de inspirație femeilor care se îmbracă zi de zi office și care vor să încerce să includă si accesorii feminie sau accente de culoare în ținutele lor. Scriam despre tendințe în modă, făceam ședinte foto cu ținute, povesteam despre cărțile pe care le citeam, despre vacanțe. Blogul era un jurnal despre lucrurile care îmi plăceau, care mă inspirau.

 

În 2014 când am rămas însărcinată cu primul băiețel. Am ținut un jurnal haios de sarcină, care urmărea evoluția sarcinii pe săptămâni și schimbările prin care trecea corpul meu. A avut succes mult mai mare decât mă așteptam. Tot în perioada sarcinii am facut câteva sedințe foto cu haine de gravidă. Deși nu îmi dădeam seama, atunci făceam primii pași către bloggingul de parenting.

Imediat după ce am născut, am fost bulversată de toate schimbările care au apărut în viața mea. De grija pentru o ființă mică și fragilă, astfel încât o perioadă destul de lungă nu m-am mai ocupat de blog. Nu puteam să scriu despre modă în contextul în care eu stăteam doar în haine de alăptat toată ziua. Iar când ieșeam din casă, mergeam doar în parc cu copilul și purtam aceeași pereche de jeanși. Nu aveam nici exercițiul de a scrie constant, blogul fusese mereu doar un hobby, modalitatea de a mă relaxa în weekend sau uneori după o zi la birou.

Inspirația mi-a revenit însă după câteva luni și am început din nou să scriu, îmbinând postările inspirate din viața de mamă cu cele legate de modă.

Treptat, am început să scriu tot mai des tot pe teme legate de naștere, maternitate, copii. Atunci mi-am dat seama că în jurul meu se adunase o comunitate destul de mare de mame. Practic o parte din citioarele jurnalului de modă deveniseră și ele mame. Iar acum discuțiile erau mult mai aprinse și mai animate atunci când povesteam de viața de familie. În timp am început să scriu mai mult din experiența de mamă. Astfel subiectele legate de copii au prins tot mai mult teren. Scriu în continuare cu mare drag și despre modă și despre frumusețe și chiar văd că reacțiile cititoarelor sunt foarte bune. Orice mamă trebuie să își amintească că este femeie înainte de toate și trebuie să aibă grijă de ea.

După a doua naștere, blogul a fost modalitatea prin care m-am meținut activă. Primul eveniment la care am participat a fost când Andy (cel de-al doilea copil) avea 3 săptămâni. Deși este greu să împarți timpul atunci când ai doi copiii, faptul că aveam un motiv să ies din casă și scrisul pe blog, m-au ajutat să trec mai ușor peste momentele dificile. Am comunitatea de mame cu care pot să fac haz de necaz, cu care făc schimb de experiențe și informații.

Odată cu nașterea celui de-al doilea copil, mi-a venit și idea primei campanii inițiate de mine: Born Abroad – Povești despre nașteri din întreaga lume, un proiecte care reunește 12 povești din 12 țări.

Sunt experiențele unor mame românce care locuiesc în străinătate și care au vrut să împărtășească experiențele nașterilor lor alături de cititoarele blogului meu. Mi-am dorit să afle și mamele din România care sunt practicile în maternitățile din străinătate, pentru că poveștile frumoase trebuie împărtășite și aflate de cât mai multă lume. Proiectul Born Abroad a fost nominalizat la Webstock 2018, la categoria Best Social Good Causes.

 

Îmi doresc ca Anca’s diary să rămână un jurnal al experiențelor mele alături de copiii, dar și un loc în care să povestesc despre lucrurile care îmi fac plăcere. Vreau ca mamele care intră și citesc articolele mele să își amintească că rolul de mamă nu îl anulează pe cel de femeie și că indiferent cât de mult ne-ar solicita copiii, avem nevoie și de timp pentru noi, să ne relaxăm și să ne reîncărcăm bateriile ca să putem face față senine tuturor provocărilor pe care le aduce viața de mamă.

 

Vă invit cu drag să citiți articolele mele pe www.ancasdiary.com.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.