Am iesit, mama, in strada si mai iesim, cat e nevoie

Mama – Ce mai faceți, voi?
Eu – Am ieșit în stradă.

Da, mamă, am ieșit în stradă și nu pentru că suntem plictisiți sau odihniți după o zi de muncă, nici pentru că este cald sau ne plătește careva, am ieșit împinși de furie și neputință. Dar nu am urlat și nu ne-am bătut. Ne-am plimbat cu și printre lume bună și pașnică, dar sătulă ca și noi, de cei care ar trebui să ne păzească țara, nu să și-o vândă lor, nu să o facă și mai periculoasă pentru copiii noștri, nu să nu-i doară, nici măcar la bască sau mustață, de viitorul și siguranța noastră. Am ieșit pentru noi și copilul nostru și chiar și pentru voi, toți cei care credeți că nimic din toate astea nu vă afectează.

Eu aș pleca din România și uneori îmi este rușine că aș decide asta atât de ușor.

Mi-am căutat ”bonă” pentru copil, am renunțat la câteva ore de joacă cu el, din timpul și așa scurt pe care îl petrecem unul cu altul și am ieșit la protest, pentru că așa nu se mai poate. Eu aș pleca din România și uneori îmi este rușine că aș decide asta atât de ușor, dacă bărbatul nu ar insista să mai rămânem în țara asta, dar dacă tot stăm aici, măcar să luptăm. La statul degeaba nu mă bag! Lupta nu se duce pe canapea, la căldură, cu telecomanda în mână și telefonul logat pe Facebook.

N-am înghețat, mamă! E greu să îngheți lângă oamenii din piața Victoriei, care te servesc cu ceai cald și te fac să zâmbești cu fiecare pancartă cu mesaj deștept, pentru că suntem deștepți, mamă, dar se pare că nu e suficient. Trebuie să fim și uniți și pașnici și mulți și hotărâți.

Nu vreau, mamă, să protestez, dar chiar TREBUIE!

Sunt sătulă de hoți și nedreptate și oameni în funcții care se cred Dumnezei. Ei ne gonesc, mamă, când vor să ne fure dreptul de a trăi în siguranță în propria noastră țară. Și fură și tot fură și tot fură … până în 200.000 de lei, să fie legal … așa nu se mai poate!

#neamsăturat #nevedemînstradă #piațavictoriei

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create909

2 comentarii la „Am iesit, mama, in strada si mai iesim, cat e nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu