All I want for Christmas … I have

20141209_204117Anul acesta nu știu ce să cer moșului, fiindcă am tot și fiindcă știu cum e să simți că n-ai nimic. Crăciunul trecut îmi mângâiam burta țuguiată întinsă pe fotoliul moale din livingul socrilor mei și plângeam fericită la gândul că în mine trăiesc din nou. Pe același fotoliu cu încă un an în urmă plângeam iar, inventind o durere de măsea. Trecuse un an de încercări calculate de a avea un copil. Îmi pierdusem de mult răbdarea și avântul de a vizita cabinete medicale. Doctorul îmi oferise trei luni de tratament după care urmau clinicile de fertilitate. Numai gândul îmi provoca grețuri și vărsături. Menstruația îmi intârziase 3 zile, nu era un obicei dar nici pentru prima oară. Să vezi că sunt însărcinată și ce cadou frumos va fi! Mi-am cumpărat un test de sarcină în ziua de Ajun și l-am pitit în geanta de voiaj. N-am dormit toată noaptea absolut deloc făcând planuri cum să îl trezesc pe domn în urale și colinde. La 5 dimineața am coborât din pat pe furiș … pe naiba, domnul nu doar că auzise dar și știa de testul meu ascuns. A tăcut lăsându-mă să îl surprind fericită. L-am surprins cu șiruri de lacrimi și suspine tăcute în brațele lui. Dimineață, după câteva minute ațipite, venise Moș Crăciun, dar nu ăla pe care îl așteptam eu.

Au fost dureroase sărbătorile acelea. Oameni ne urau de copii și eu îi uram pe ei, pe mine și pe toți părinții care își lăsau copiii în maternități, gunoaie, coclauri, fără să știe să îi iubească așa cum merită absolut orice copil.

Dar cum din toate pățaniile vieții înveți câte ceva, sau mă rog, așa ne place să ne consolăm, eu am reținut că multe din dorințele noastre sunt fleacuri ciuruite sau nu. Așa că nu cer nimic anul acesta fiindcă ceea ce îmi lipsește un gram rezolv singură, în timp, pentru că sunt detalii pe care pot eu, cu mâinile astea două, să le plămădesc, pentru că știu să visez mare și să realizez și mai mult decât visez, pentru că am tot – pe domnul meu și copilul nostru. Ceva planuri sunt deja în grafic pentru anul viitor, stați pe aici alături de mine și poate uneori întindeți și voi o mână către oamenii mai puțin norocoși ca noi, vă anunț eu când 🙂

Acum, când eu scriu, maimuțica noastră stă lungită cu un picior pe mine și unul pe ta’su și nici măcar să dorm nu îmi mai vine, de teamă că pierd minute bune din viața asta, pe departe de a fi perfectă, dar atât de frumoasă și completă.

Ho ho ho! Să fiți fericiți și azi și în fiecare zi din viața voastră!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

7 comentarii la „All I want for Christmas … I have

  1. Stiu cum e sa faci teste si iar teste si tot o linie sa apara 🙁 Ma bucur pentru voi si pentru noi fiindca la anu vom avea o fetita

  2. Astept cu narabdare momentul in care am sa il revad pe David pe 14.01.2014. Ciudat ca am sa ajung pe 13.01.14 dar probabil va dormi. Asa ca teoretic am sa il revad chiar de ziua lui. Am sa fiu a 3 a persoana care o sa il poata imbracisa si ura La multi ani!
    Nu am sa uit niciodata momentul in care mi-ai spus ca esti insarcinata. Mai ales ca in momentul in care am decolat din Frankfurt m-am uitat la Steve si i-am spus :
    ” Cred ca daca Cris imi v-a spune ca este insarcinata am sa plang de bucurie, asa ca te rog sa nu te sperii.” Steve m-a intrebat, daca cred sau daca stiu ca esti insarcinata, iar eu i-am spus ca nu stiu de ce, dar asa simt.
    Din aceea clipa stiam ca am sa imi iubesc nepotul/a. Dar nu mi-am inchipuit niciodata ca il pot iubi atat de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu