Alimentatia sanatoasa – un drum serpuit

Zilele trecute am postat o poză de la o conferință și mentosana pentru David. Mi-am asumat un risc, acela de a fi judecată că dau prostii copilului și poate că nici nu sunt o mamă prea bună fiindcă o fac. Dacă dăm verdict după asta, nu sunt și nici nu mă chinui să vă mint că sunt.

Am evitat mult timp să vă povestesc despre partea asta.

Despre alimentație și greșelile pe care le facem noi acasă și nu din dorința de a părea o mamă perfectă, ci pentru a nu lua exemplu meu ca o încurajare. Să ne fie clar, dulciurile nu sunt sănătoase pentru copil, poate doar cele făcute în casă, fără zahăr și bazaconii. Încerc și eu să fac o dată pe săptămână. Dar am evitat și să vă scriu despre alimentație sănătoasă cu sfaturi, și idei fixe, și așa da, și așa nu, pentru că nu vreau să fiu ca popa care spune una și alta face acasă.

 

Încerc să îl cresc pe David într-un mod cât mai sănătos, din toate punctele de vedere.

Gătim des acasă, fără aditivi, moderat cu sare, fără prăjeli, cu multe legume, îi fac dulciuri cu cât mai puțin zahăr, de multe ori fără zahăr, îi ofer fructe, îi vorbesc despre vitamine și importanța unei alimentații sănătoase. Tot ce probabil ați citit și voi până acum pe blogurile și site-urile care asta fac, promovează un mod de viață sănătos cu detalii documentate. Din când în când mai calc pe lângă traseul acesta bun. Aș spune rar, dar știu că e o catalogare subiectivă. Ce înseamnă rar? Nu mă voi chinui să vă spun și scuzele pentru asta, chiar dacă există. Adevărul e că aș fi putut să fac altfel, și probabil voi mai putea și altă dată să fac altfel.

Alimentatia sanatoasa - un drum serpuit

Și ce voiam să vă mai spun, apropo de o admirație primită de curând, dacă m-ați urcat pe un piedestal al mamelor care fac totul așa cum trebuie, și nu m-ați dat jos după ce v-am mai povestit despre greșelile noastre, vă rog eu, dați-mă jos, nu sunt o mamă perfectă, nici nu voi fi, dar mă străduiesc să fiu o mamă bună cu toate greșelile mele care au fost și vor mai fi.

Și vă rog, mâncați sănătos și învățați-i și pe copiii voștri să o facă! Voi le sunteți model.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create893

4 comentarii la „Alimentatia sanatoasa – un drum serpuit

  1. Eu te-am ridicat pe un piedestal, dar nu pentru ca cred ca esti o mama perfecta, ci pentru ca te admir exact asa cum esti, cu perfectiuni si imperfectiuni! 🙂 Si citindu-te am invatat sa fiu o mama mai buna, iar pentru asta iti multumesc!

  2. Eu cred ca ești perfecta pentru copilul tău. Te admir foarte mult pentru puterea ta de a încerca și reuși sa găsești un echilibru în toate. Cred ca ăsta e secretul! Mă inspiri în multe și îmi place cât ești de deschisa în a povesti cu bune și cu rele povestea voastră. Succes pe toate planurile! P.s. Și al meu pui de om e mare fan înghețată. Nu știe el multe cuvinte, dar înghețată e unul din cuvintele pe care il spune perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu