Activități pentru un weekend în care #StămAcasă (21-22 martie)

Activități pentru un weekend

Mi-aș fi dorit să am timpul necesar să îmi organizez mai clar programul cu copilul din fiecare zi. Adevărul este că #LucrezDeAcasă într-o vreme în care activitatea ONG-urilor are mult de suferit. Mă mulțumesc dacă băiatul meu nu își petrecere mult timp la TV și dacă îmi rămân câteva ore pe zi pentru joacă. Dar, în weekend mi-am propus să o las mai ușor cu munca și să avem un fel de vacanță în izolare. La asta nici eu nu mă așteptam de la viață 🙂 ! Plănuiam la începutul anului o vacanță pentru Paști. Acum plănuiesc vacanțe în izolare, într-un apartament mic. Așa că, iată planurile noastre, activități pentru un weekend în care #StămAcasă.

Sâmbătă – 21 martie 2020

Nu vă mirați de orele de mic dejun și nu mă urâți, dar băiatul meu se trezește târziu. Prin urmare, până la micul dejun, eu voi citi o carte de autocunoaștere sau psihoterapie. Că e vacanță și pentru mine 🙂 .

 

10:00 – Gătim un mic dejun de vacanță … la noi se traduce în clătite cu ciocolată sau brioșe cu ciocolată. Ciocolată, știu, păi … concediu să fie pentru numele lui Dumnezeu! 🙂

 

10:30 – Noi nu cred că prindem ora, vom opta mai degrabă pentru cel de mai jos, dar vă spun vouă că Teatrul Ion Creangă urcă online înregistrarea piesei ”Iglu” pentru copii de 0-3 ani. La ora 18:00 vor pune la dispoziție piesa ”A 12-a noapte” pentru copii de 6 ani+  . Toate înregistrările vor fi disponibile timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online

 

11:00 – Piesa de teatru ”Rățușca cea urâtă” pentru copii 3 ani+, în regim de transmisie Live, pe pagina de Facebook Teatrul Țăndărică România. Găsiți programul zilnic de spectacolele pe pagină.

14:00 – Mergem în excursie cu cortul și facem un picnic … în sufragerie.

Noi avem un cort pentru copii, strâns, și îl vom monta din nou. Apoi servim prânzul pe pătura de picnic, în sufragerie. Inițial, la această dorința a lui David, am gândit că doar asta îmi lipsea, să trec de la cușcă mai mare, apartamentul, la una mai mică 🙂 . Dar cred că tocmai așa vom aprecia și mai mult toate camerele pe care le avem la dispoziție în izolare.

 

16:00 – Ascultăm povestea citită de Dana Rogoz într-o transmisiune live pe Facebook. Dacă nu prindem în direct, avem la dispoziție video-urile aici

 

17:00 – Opera Comică pentru Copii prezintă în premieră baletul ,,Scufița Roșie”. Au program pentru toată săptămâna, îl găsiți pe Pagina lor de Facebook. 

 

19:00 – Antrenamente de dans în familie cu Oana Ioniță care transmite live. La fel, dacă nu prindeți transmisiunea directă, găsiți video-urile pe pagina ei de Facebook. Na, trebuie să mai facem și mișcare 🙂 .

 

20:00 – Film pentru copii și părinți sau piesa de teatru ”Chirintza în Concert” dacă ai voștri copii adorm devreme. Înregistrarea este difuzată pe site-ul Teatrului Național din Cluj-Napoca și pot fi vizionate timp de 23 de ore, începând cu ora 19:00. Aveți întreg programul acolo. Sau, dacă sunteți pasionați de muzică clasică, puteți asculta unul dintre concertele din Festivalul Enescu oferite gratis, online, ca sprijin în lupta împotriva COVID-19.

 

22:00 – Povestea de noapte bună în cort, asta dacă nu va fi necesar și să dormim în el :)) Copilul ar cam vrea. Eu vă recomand să citiți cu și pentru copiii voștri, dar puteți și să asculți povești la Teatru Radiofonic. Aveți de ales între 300 de titluri.

Duminică – 22 martie 2020

10:00 – Gătim un mic dejun de vacanță. Clătite sau brioșe, v-am spus deja 🙂 

 

10:30 – Teatrul Ion Creangă urcă online înregistrarea piesei ”Zbor prin povești” pentru copii de 3-6 ani. Îregistrarea va fi disponibilă timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online.

 

11:00 – Piesa de teatru ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” pentru copii 4 ani+,  în regim de transmisie Live pe pagina de Facebook Teatrul Țăndărică România

14:00 – Construim un echipaj de spionaj și stabilim o misiune clară, cu multe detalii de îndeplinit mai târziu … unul dintre jocurile preferate ale băiețelului meu.

16:00 – Ascultăm povestea citită de Dana Rogoz într-o transmisiune live pe Facebook. Dacă nu prindem în direct, avem la dispoziție video-urile aici

 

17:00 – Opera Comică pentru Copii prezintă opera ,,Hansel și Gretel”. Au program pentru toată săptămâna, îl găsiți pe Pagina lor de Facebook. 

 

19:00 – Oana Ioniță transmite live antrenamente de dans în familie. La fel, dacă nu prindeți transmisiunea directă, găsiți video-urile pe pagina ei de Facebook.

 

20:00 – Misiunea secretă de spionaj este pusă în aplicare.  Căutăm comori prin casă sau ascundem un „obiect valoros” pentru care desenăm și o hartă secretă. 

Sau piesa de teatru ”Florența sunt eu” dacă ai voștri copii adorm devreme. Înregistrarea este difuzată pe site-ul Teatrului Național din Cluj-Napoca și pot fi vizionate timp de 23 de ore, începând cu ora 19:00. Sau, dacă sunteți pasionați de muzică clasică ascultați un nou concert din Festivalul Enescu online.

 

22:00 – Povestea de noapte bună citită din una din cărțile alese de David din biblioteca lui. Noroc că avem provizii serioase la acest capitol. Vă reamintesc că puteți asculta povești online la Teatru Radiofonic

 

❗ Acest program este o recomadare cu activități recreative și culturale pe care le puteți face împreună cu copiii, chiar dacă sunteți izolați în casă. Alegeți doar 1-2 activități care presupun expunere la TV sau tabletă, în funcție de preferințele pe care le aveți și de vârsta copilului.

❗ Adăugați joacă neplanificată între toate aceste activități. Copiii au nevoie și de pauze de la un program clar stabilit, să aiba timp creierul lor să lucreze liber.

❗ Nu renuntați la joacă pentru a petrece mult timp în fața televizorului! Nu lăsati copiii timp îndelungat în fata ecranului!

❗Idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu