Activități pentru un weekend în care #StămAcasă (04-05 aprilie)

Activități pentru un weekend

Revin către voi cu noi propuneri de activități pentru un weekend în izolare, ca o vacanță în familie. Nu uitați:

📍 Acest program este o recomadare cu activități recreative și culturale pe care le puteți face împreună cu copiii, chiar dacă sunteți izolați în casă. Alegeți doar 1-2 activități care presupun expunere la TV sau tabletă, în funcție de preferințele pe care le aveți și de vârsta copilului.

📍 Adăugați joacă neplanificată între toate aceste activități. Copiii au nevoie și de pauze de la un program clar stabilit, să poată creierul lor să lucreze liber.

📍 Nu renuntați la joacă pentru a petrece mult timp în fața televizorului! Nu lăsati copiii timp îndelungat în fata ecranului!

📍Idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Sâmbătă – 04 aprilie 2020

10:00 – Aranjăm împreună masa pentru un mic dejun elegant. E vremea să scoatem seturile de masă, alea bune … noi nu avem 🙂 .

 

11:00 – 12:00 – Piesa de teatru ”Punguța cu doi bani” pentru copii 4 ani+, în regim de transmisie Live, pe pagina de Facebook Teatrul Țăndărică România. Piesa se redifuzează la ora 13:00.

 

11:00 – 12:20 – Pentru copii 5 ani+ Teatrul Ion Creangă difuzează piesa Jack și vrejul de fasole#SeVedeOnline.

 

14:00 – 14:30Realizăm un experiment împreună, puteți alege din cele făcute de noi sau să căutați pe youtube în funcție de ce aveți în casă.

 

15:00 – 15:40Delfinariu Constanța difuzează în direct reprezentația celor doi delfini NI-NI și CHAN-CHAN.

 

16:30 – 17:00 – Dincolo de granițele României poți merge să vezi Edinburgh Zoo (UK) care transmite live din mai multe locatii din interiorul gradinii zoologice. Mulțumesc, Raluca, pentru tips 🙂 . Vizionarea se poate face la orice oră din zi.

 

18:00 – 18:20Pentru copii mai mici de 3 ani Teatrul Ion Creangă difuzează piesa Iglu#SeVedeOnline.

 

20:00 – 21:30 – Film pentru copii și părinți, puteți alege din aceste liste, dacă nu ați petrecut deja prea mult timp în fața ecranelor 🙂 .

 

22:00 – 22:20 – Povestea de noapte bună. Eu vă recomand să citiți cu și pentru copiii voștri, dar, dacă ați terminat cărțile, puteți și să asculți povești la Teatru Radiofonic. Aveți de ales între 300 de titluri.

Duminică – 5 aprilie 2020

10:00 – Mic Dejun în pat … ca la Palat. Nu știu cât de des faceți voi asta, noi nu, așa că David este super încântat de o asemenea propunere. Să fie tratat ca un prinț. Mă întreb când o sa facem schimb 🙂 .

 

10:30 – 11:20 – Teatrul de Păpuși Guliver Galați difuzează piesa ”Cenușăreasa”. Spectacolul va fi disponibil în regim de transmisie în direct, pe pagina lor de Facebook.

 

11:00 – 11:45 – Pentru copii între 4 și 6 ani Teatrul Ion Creangă difuzează piesa De-a Micul Prinț #SeVedeOnline.

 

11:00 – 12:05 – Piesa de teatru ”Dănilă Prepeleac” pentru copii 4 ani+, în regim de transmisie Live, pe pagina de Facebook Teatrul Țăndărică România. Piesa se redifuzează la ora 13:00.

 

13:30 – 14:30 – Gătim împreună o pizza. Ultima oară, noi am făcut rețeta de la Jamila, doar că la topping și sos am folosit ce aveam prin frigider. E pizza …. puteți să puneți orice 🙂 .

 

15:00 – 15:30Delfinariu Constanța difuzează în direct o altă reprezentație a celor doi delfini NI-NI și CHAN-CHAN.

 

17:30 – 18:00 – Dincolo de granițele României poți merge să vezi în direct ce mai fac animalele de la Zoo SanDiego. Vizionarea se poate face la orice oră din zi.

 

20:00 – 21:30 – Film pentru copii și părinți, puteți alege din aceste liste, dacă nu ați petrecut deja prea mult timp în fața ecranelor 🙂 .

 

22:00 – 22:20 – Povestea de noapte bună. Eu vă recomand să citiți cu și pentru copiii voștri, dar, dacă ați terminat cărțile, puteți și să asculți povești la Teatru Radiofonic. Aveți de ales între 300 de titluri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

2 comentarii la „Activități pentru un weekend în care #StămAcasă (04-05 aprilie)

  1. Ce bucurie sa gasesc numele meu aici, pe lista ta! 💙 Foarte faine ideile, o sa ne inspiram si noi de aici!
    Weekend placut si cat mai plin de voie buna alaturi de David! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu