Activități, jocuri, jucării bebeluși 1 an+

Activități, jocuri, jucării

După vârsta de 1 an m-am axat mai mult pe activități pentru dezvoltarea motricității fine și pe învățarea culorilor. Asta nu înseamnă că la noi în casă joaca e o muncă organizată de adult. David are jucăriile, cărțile, puzzle-urile, mingile așezate pe rafturile de jos pentru a putea alege ceea ce i se pare interesant într-un anumit moment. Din când în când caut să înventez noi activități, jocuri, jucării, unele îi par mai interesante, altele nu prea.

 

Afără facem des baloane de săpun, adică eu suflu până amețesc și el aleargă râzând să le spargă. Luăm mașinuțe, lopățele și altele de genul, de cele mai multe ori pentru a avea cu ce face troc, fiindcă întotdeauna jucăriile altor copii sunt mult mai atrăgătoare. Dar asta știți și voi sigur!

 

Cum îl poți învăța dimensiunile, adică ce înseamnă ”mic” și ”mare”.

Mic si mare (2)

Mic și mare

Cum să îl înveți formele și potrivirea lor. Puzzle-ul este din lemn, cu elemente ușor detașabile. I-am cumpărat și cu animale domestice și sălbatice.

Activitati1

Pictează cu dopuri de plută, în cerc și mai ales pe lângă.

Activitati3

Ștampile colorate

La fel colorează. Încă nu a descoperit că poate face opere de artă pe pereți.

Activitati2

Are cărți cu animale, culori, fructe, povești, pe care le răsfoiește în fiecare zi.

Activitati5

Încă se joacă foarte mult timp cu oalele, numai că de data asta șade cățărat în Learning Tower și îmi cere apă, pe care o mută dintr-o oală în altă, până ajunge toată pe jos.

20150619_163837

Are mulți magneți, de toate formele, culorile, texturile pe care îi pune pe frigider și apoi îi adună în pungi. N-am idee de ce 🙂

Activitati6

Sigur, are și jucării cumpărate, preferatele fiind mașinuțele, trenulețele din lemn și cutia cu cuburi.

Activitati7

Am folosit paie colorate și alte accesorii pentru a învăța culorile și pentru a-și dezvolta motricitatea fină.

Jucarii de prin bucatarie1

Jucării de prin bucătărie

Paie, snururi si culori 2

Paie, șnururi și culori

Alte activități care ajută la învățarea culorilor:

Sticle si culori 1

Sticle și culori

Cum sa il inveti culorile

Cum să îl înveți culorile I

Cum sa il inveti culorile 6 (1)

Cum să îl înveți culorile II

Activități pentru dezvoltarea motricității fine:

Alte minuni de jucarii 3

Alte minuni de jucării

Detectivul nucilor

Detectivul nucilor

Joc cu stegulete2

Joc cu stegulețe

Activitati pentru dezvoltarea cognitiva si a motricitatii fine2

Activități pentru dezvoltarea motricității fine

Activități senzoriale:

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice6

Cum să faci vopsele pentru bebeluși, netoxice

Cum sa faci plastilina 8

Plastilină făcută în casă

Aluat pentru activitati senzoriale

Aluat pentru activități senzoriale

 

Va poate interesa si:
Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 6 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 10 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru copii 18-24 luni

Idei de activitati si jocuri de facut in casa

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create517

7 comentarii la „Activități, jocuri, jucării bebeluși 1 an+

 1. Wow, ce de activitati frumoase ! Multumesc pentru inspiratie :)Am vazut ca la un moment dat amintesti de colorat- imi poti spune ce fel de culori ai folosit? Eu inca nu am inceput cu micul P. activitatea asta si caut ceva potrivit pentru copiisub 2 ani..

 2. Bună ziua, Cristina!
  Noi suntem foarte limitaţi încă în iplementarea de jocuri şi activităţi pentru că deşi a împlinit 1 an acum în martie el absolut totul bagă în guriţă şi mănâncă sau aruncă pe jos pentru a scoate zgomote puternice. În altă ordine de idei nu are răbdare nici să asculte ce îi citesc, vrea cu orice preţ să îmi smulgă cărţile să să le mănânce, iar dacă nu obţine ce vrea este vai şi amar. Aş dori câteva sfaturi şi idei de activităţi şi soluţii la starea lucrurilor.

  1. Mami, exact la fel face si al meu! Haha.. am crezut ca sunt singura.. sunt tare curioasa ce activitati aveti. Poate ma inspir. Toate bune!🙏

 3. Bună ziua, Cristina!
  Noi suntem foarte limitaţi încă în implementarea de jocuri şi activităţi pentru că deşi a împlinit 1 an acum în martie el absolut totul bagă în guriţă şi mănâncă sau aruncă pe jos pentru a scoate zgomote puternice. În altă ordine de idei nu are răbdare nici să asculte ce îi citesc, vrea cu orice preţ să îmi smulgă cărţile să să le mănânce, iar dacă nu obţine ce vrea este vai şi amar. Aş dori câteva sfaturi şi idei de activităţi şi soluţii la starea lucrurilor.

  1. Sincer, singura solutie pe care o vad este sa aveti rabdare 🙂 Nu este nimic in neregula sa procedeze asa la 1 an. Daca as fi in locul tau as incerca sa ma joc cu jocuri care sunt sigure pentru el, in sensul ca nu pateste nimic daca le baga in gura, cum sunt sticlele cu nisip, pietricele etc, bine inchise evident 🙂 Cateva idei mai gasesti si aici http://www.funparenting.ro/category/bebelusi/ Si sa stii ca nici David la 1 an nu avea deloc rabdare sa ii citesc si acum nu exista noapte in care sa se culce fara sa ii citesc, pur si simplu refuza, indiferent unde suntem cere macar o poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu