După vârsta de 1 an m-am axat mai mult pe activități pentru dezvoltarea motricității fine și pe învățarea culorilor. Asta nu înseamnă că la noi în casă joaca e o muncă organizată de adult. David are jucăriile, cărțile, puzzle-urile, mingile așezate pe rafturile de jos pentru a putea alege ceea ce i se pare interesant într-un anumit moment. Din când în când caut să înventez noi activități, jocuri, jucării, unele îi par mai interesante, altele nu prea.
Afără facem des baloane de săpun, adică eu suflu până amețesc și el aleargă râzând să le spargă. Luăm mașinuțe, lopățele și altele de genul, de cele mai multe ori pentru a avea cu ce face troc, fiindcă întotdeauna jucăriile altor copii sunt mult mai atrăgătoare. Dar asta știți și voi sigur!
Cum îl poți învăța dimensiunile, adică ce înseamnă ”mic” și ”mare”.
Cum să îl înveți formele și potrivirea lor. Puzzle-ul este din lemn, cu elemente ușor detașabile. I-am cumpărat și cu animale domestice și sălbatice.
Pictează cu dopuri de plută, în cerc și mai ales pe lângă.
La fel colorează. Încă nu a descoperit că poate face opere de artă pe pereți.
Are cărți cu animale, culori, fructe, povești, pe care le răsfoiește în fiecare zi.
Încă se joacă foarte mult timp cu oalele, numai că de data asta șade cățărat în Learning Tower și îmi cere apă, pe care o mută dintr-o oală în altă, până ajunge toată pe jos.
Are mulți magneți, de toate formele, culorile, texturile pe care îi pune pe frigider și apoi îi adună în pungi. N-am idee de ce 🙂
Sigur, are și jucării cumpărate, preferatele fiind mașinuțele, trenulețele din lemn și cutia cu cuburi.
Am folosit paie colorate și alte accesorii pentru a învăța culorile și pentru a-și dezvolta motricitatea fină.
Alte activități care ajută la învățarea culorilor:
Activități pentru dezvoltarea motricității fine:
Activități pentru dezvoltarea motricității fine
Activități senzoriale:
Cum să faci vopsele pentru bebeluși, netoxice
Aluat pentru activități senzoriale
Va poate interesa si:
Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 6 luni+
Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 10 luni+
Activitati, jocuri, jucarii pentru copii 18-24 luni
Idei de activitati si jocuri de facut in casa
Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦
Wow, ce de activitati frumoase ! Multumesc pentru inspiratie :)Am vazut ca la un moment dat amintesti de colorat- imi poti spune ce fel de culori ai folosit? Eu inca nu am inceput cu micul P. activitatea asta si caut ceva potrivit pentru copiisub 2 ani..
Mulțumesc frumos! Am folosit colorat alimentar de la dr Otker.
Foarte multe jucarii ce stimuleaza imaginatia si creativitatea, confectionate din materiale ecologice, la preturi accesibile le gasesti pe http://www.jucaliver.ro
Bună ziua, Cristina!
Noi suntem foarte limitaţi încă în iplementarea de jocuri şi activităţi pentru că deşi a împlinit 1 an acum în martie el absolut totul bagă în guriţă şi mănâncă sau aruncă pe jos pentru a scoate zgomote puternice. În altă ordine de idei nu are răbdare nici să asculte ce îi citesc, vrea cu orice preţ să îmi smulgă cărţile să să le mănânce, iar dacă nu obţine ce vrea este vai şi amar. Aş dori câteva sfaturi şi idei de activităţi şi soluţii la starea lucrurilor.
Mami, exact la fel face si al meu! Haha.. am crezut ca sunt singura.. sunt tare curioasa ce activitati aveti. Poate ma inspir. Toate bune!🙏
Bună ziua, Cristina!
Noi suntem foarte limitaţi încă în implementarea de jocuri şi activităţi pentru că deşi a împlinit 1 an acum în martie el absolut totul bagă în guriţă şi mănâncă sau aruncă pe jos pentru a scoate zgomote puternice. În altă ordine de idei nu are răbdare nici să asculte ce îi citesc, vrea cu orice preţ să îmi smulgă cărţile să să le mănânce, iar dacă nu obţine ce vrea este vai şi amar. Aş dori câteva sfaturi şi idei de activităţi şi soluţii la starea lucrurilor.
Sincer, singura solutie pe care o vad este sa aveti rabdare 🙂 Nu este nimic in neregula sa procedeze asa la 1 an. Daca as fi in locul tau as incerca sa ma joc cu jocuri care sunt sigure pentru el, in sensul ca nu pateste nimic daca le baga in gura, cum sunt sticlele cu nisip, pietricele etc, bine inchise evident 🙂 Cateva idei mai gasesti si aici http://www.funparenting.ro/category/bebelusi/ Si sa stii ca nici David la 1 an nu avea deloc rabdare sa ii citesc si acum nu exista noapte in care sa se culce fara sa ii citesc, pur si simplu refuza, indiferent unde suntem cere macar o poveste.