Activitati de invatare cu nisip – afara sau in casa  

David este un copil căruia i-a plăcut dintodeauna nisipul și alte materiale asemănătoare lui, fie sarea, fie aluatul pentru activități senzoriale pe care i l-am făcut noi acasă, fie nisipul kinetic. Cu de toate s-a jucat.

Zilele trecute am ieșit în parc după un weekend cu ploaie, la locul lui preferat, unde altundeva decât acolo unde este nisip !? N-aș mai fi crezut că la 3 ani și 9 luni ai lui va mai vrea să folosească nisipul ud pentru joacă, dar da, am găsit o metodă care l-a atras pe el și m-a lăsat pe mine să stau locului după ce ne jucasem de-a hoții și poliția și mă durea pieptul de la alergat.

Am luat fiecare câte un băț și am desenat forme în nisip, unul desena și celălat trebuia să spună ce e. David făcea nori, pisici, câței, urși, tigri și multe alte animale pe care nu aveam cum să le ghicesc vreodată, eu repetam noțiunile pe care cred eu că ar trebui să le știe la vârsta lui: forme geometrice și cifre, am băgat și literele din numele lui.

A folosit și degetele să traseze el formele geometrice, dar a fost mai încântat să mânuie bățul mare cât el. Așa că, ne-am distrat, am fixat noțiuni și m-am odihnit 🙂 . Acasă puteți pune într-o tăviță fie nisip, mălai, sare mai grunjoasă sau aluatul de care vă spuneam mai sus, și copilul să reproducă cifrele, numerele, formele geometrice, folosind propriul deget.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea capacității motorii ale brațelor
– recunoașterea numerelor, formelor geometrice, literelor

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create882

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu