Activitate de toamnă – despre emoții

Zilele trecute am primit prima temă a lui David, de la educatoarele lui care ne-au rugat ca peste weekend să facem împreună cu copiii un proiect cu subiectul ”Toamna”.  Eu am zis să facem o activitate de toamnă – despre emoții . Da, știu, puteți gândi ”devreme pentru teme”, dar mie mi-a plăcut faptul că ne-a îndrumat să facem o activitate cu copiii noștri. Nu știu câți părinți fac asta de la sine, știu în schimb cât de prinsă cu multe dureri și treburi am fost eu în ultima vreme, iar asta m-a făcut să pun pe ”pauză” jocurile noastre inventate.

 

Inițial l-am rugat pe David să se gândească el la un proiect, am zis că asta îi va antrena imaginația. N-a vrut, a zis să inventez eu ceva cu ”frunze”. Și ce putea să gândească psihologul din mine? Ceva cu frunze și emoții, bineînțeles.

 

Ce am folosit:

– O coală cartonată
– Creion
– Foarfecă
– Lipici
– Frunze din parc pe care le-am cules împreună
– Ochi și un pom-pom (opțional)

 

Cum am procedat:

Am desenat conturul unei fețe și i-am dat lui David să o decupeze. Nu a ieșit exact ce își dorea, fiindcă a tăiat urechile 😊, așa că m-a rugat să mai fac una și să o decupez eu. Cu cea rămasă a decis să își facă un scut 😊

Eu i-am lipit ochii și nasul și i-am desenat gura, asta după ce l-am întrebat ce emoție ar vrea să reprezinte băiețelul nostru. A ales fericire. Nu aveți nevoie de ochi și nas, puteți foarte bine să le desenați.

David a uns cu lipici pe partea de păr și a pus frunzele așa cum și-a dorit el. Atât!

După am discutat și despre emoții și cum le asociază el în funcție de situație.

 

V-a plăcut activitatea noastră de toamnă – despre emoții ?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu