5 jocuri pentru copii și părinți pe care le recomand 

5 jocuri pentru copii și părinți

Noi jucăm des jocuri de familie acasă. Avem o întreagă colecție adunată în timp. Cei care îmi urmăresc pagina de Facebook și story-urile de acolo, au observat deja asta 🙂  Pe unele le-am ochit eu și le-am comandat, pe altele le-a primit David, cadou de la prieteni. Dintre zecile de jocuri de acasă, pe care le joc împreună cu băiețelul meu, vă recomand 5 jocuri pentru copii și părinți:

  1. Joc interactiv – Emoții – Chalk and Chuckles este în mod categoric preferatul meu. Este un joc simplu și frumos care ajută la dezvoltarea emoțională a copiilor.

L-am comandat de la Educlass. Îmi place pentru că îmi creează cadrul să discut cu David despre ceea ce simte, asociat cu situații de viață concrete. Sigur, noi nu ducem lipsă de discuții pe tema emoțiilor pentru că, știți deja, eu cred că dezvoltarea emoțională a copiilor este ceea ce le poate crea un drum mai ușor prin viață indiferent ce le va fi dat să trăiască.

Este un joc simplu și amuzant, asta este ceea ce îl atrage pe David, plus curiozitatea de a ști cât mai multe despre lumea din interiorul meu. Este jocul pe care l-am oferit cadou foarte des copiilor din viața noastră 🙂

 

Fiecare participant al jocului trebuie să adune 4 carduri cu emoții diferite, dar cu acceași culoare a eșarfei pe care o poartă. Iar pentru asta, în funcție de ce dai cu zarul, trebuie să desenezi, să mimezi sau să spui o poveste pentru ca ceilalți jucători să ghicească ce emoție cauți.

  1. Joc interactiv – Why Connect? Chalk and Chuckles este deopotrivă captivant și amuzant.

Este un joc de logică cu 2 părți. Există posibilitatea să joci doar cu cartonașele albastre, varianta mai simplă. Sau poți să le adaugi și pe cele roșii, varianta mai complicată. Partea asta mi-a plăcut mult pentru că am jucat o vreme pe modul simplu și când am început să ne repetăm în conexiuni le-am adăugat și pe cele roșii.

 

Găsiți mai multe detalii pe site-ul Educlass, chiar și un scurt filmuleț unde puteți vedea exact ce presupune acest joc. Pe scurt, fiecare jucător trebuie să facă legături logice cu piesele de pe tablă și să explice cu voce tare care este conexiunea dintre ele. De exemplu, pizza se gătește cu ajutorul focului și pe ea se poate pune cașcaval. Cu cât faci mai multe conexiuni cu atât câștigi mai multe puncte.

  1. Joc educativ Bufnița Bubo. 

Este un joc care ajută copiii să învețe alfabetul. David l-a primit cadou anul trecut de la Moșul Grădiniță. Avea atunci 5 ani, dar a mai durat câteva luni până a vrut cu adevărat să îl jucăm. L-am văzut și în supermarketuri și online la diverse magazine.

Regulamentul jocuri include variante de joc atât pentru începători cât și pentru copii care deja cunosc literele.

  1. Joc interactiv – Pisicuțele amabile – Chalk and Chuckles este un joc altfel decât ce am întâlnit până acum.

Partea ”altfel” este că pot să fac echipă cu David deși ne jucăm doar noi doi. La baza jocului stă ideea că pentru a aduna 5 talismane ceea ce te duce la a câștiga jocul, trebuie să faci fapte bune cu ajutorul pisicuțelor. Și ce mai are altfel jocul este faptul că poți forma o singură echipă cu care să joci împotriva șoricelului din carton.

Și genul acesta de joacă te ajută să dezvolți empatia copilului, cooperarea și spiritului de echipă.

  1. Jocul Șoarecele și Pisica este pur și simplu un joc amuzant. 

David vrea întotdeauna să fie el șoarecele și eu întotdeauna miaun ca o pisică supărată că nu l-am prins. Adevărul e că mă cam face la jocul acesta. Presupun că este și mai amuzant în mai mulți nu am avut ocazia să încerc asta.

David l-a primit cadou de la un prieten, dar tot așa, l-am văzut în diverse supermarketuri și online.

 

Voi ce jocuri preferate aveți? 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.