4 jocuri interactive care pot înlocui activitatea fizică făcută în aer liber

Am adunat aici 4 jocuri interactive pe care le facem noi în casă … uneori cu riscul de a dărâma paharul cu apă pe covor 🙂 . Este în regulă, am învățat să nu le mai ținem pe ”terenul” de joacă. Jocurile sunt un bun înlocuitor pentru activitatea fizică făcută în aer liber, care acum ne lipsește. Este important să ne organizăm în această perioadă în așa fel încât să ne și jucăm cu copiii și să facem și mișcare. Exerciţiile fizice regulate, practicate în timpul izolării, ajută la menţinerea sistemului imunitar sănătos. 

 

Handbal în casă:

 Ce puteți folosi:

– o minge mai ușoară

– 2 porți (tocul de la ușă, scaune, geamantane sau orice altceva poate sta pe post de poartă)

 

Cum să procedați:

Aveți nevoie de un pat desfăcut, să fie de dimensiunea unui pat dublu. Copilul stă în pat și are poarta lui în spate. De ce așa? Se poate arunca în siguranță să prindă mingea și partea aceasta este foarte distractivă pentru ei. Adultul are în spatele lui o proprie poartă (dulap, perete, ferestre). Se aruncă mingea de la unul la altul, ca la handbal. Setați reguli, de exemplu: primul care ajunge la 10 goluri înscrise va câștiga, cine prinde primul mingea aruncă sau fiecare aruncă pe rând etc.

 

 

Hochei în casă:

 Ce puteți folosi:

– 2 mături cu mâner lung

– o minge mai mică

– 2 porți (tocul de la ușă, scaune, geamantane sau orice altceva poate sta pe post de poartă)

 

Cum să procedați:

Încercați să folosiți o cameră în care nu aveți covoare pe jos. Delimitați porțile și setați reguli, de exemplu: primul care ajunge la 10 goluri înscrise, va câștiga; se începe de la mijlocul terenului; sunt reprize de câte 10 minute etc.

 

 

Bătaie cu bulgări din hârtie:

 Ce puteți folosi:

– reviste/ziare/hârtii

– perne, geamantane, scaune (sau orice altceva poate sta pe post de zid de apărare)

 

Cum să procedați:

Fiecare pagină se mototolește până arăta ca un bulgăre. Lupta în sine constă în a arunca de la unul la altul cu bulgări din hârtie încercând să atingi adversarul. Delimitați porțile și setați reguli, de exemplu: primul care ajunge la 10 puncte, va câștiga; te poți ascunde doar în spatele propriului zid; puteți avea o ”ultimata” –  2 bulgări de culoare galbenă care, dacă atingi adversarul, primești 2 puncte. 

 

  

Fotbal în casă:

 Ce puteți folosi:

– o minge mai ușoară

– 2 porți (tocul de la ușă, scaune, geamantane sau orice altceva poate sta pe post de poartă)

 

Cum să procedați:

Delimitați porțile și setați reguli, de exemplu: primul care ajunge la 10 goluri înscrise, va câștiga; se începe de la mijlocul terenului; sunt reprize de câte 10 minute etc. Vă recomand să nu aveți pahare cu băutură la îndemână și nici lucruri care se sparg ușor.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create518

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu