10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

Cum sa il inveti culorile

Activitățile care ajută la dezvoltarea motricității fine pot fi realizate pentru recuperarea copiilor care întâmpină dificultăți în tot ce înseamnă ”îndemânare” dar și doar pentru stimulare, așa cum procedez eu cu David. Părinții care au copii speciali, cu diverse întârzieri în dezvoltarea abilităților motrice, pot folosi aceste activități pentru a lucra cu ei acasă în paralel cu terapia ocupațională și kinetoterapie. Aspectul ludic nu trebuie uitat sau neglijat, recomand ca activitățile să fie aplicate într-un mod natural, fără presiune și insistențe care îi pot face să devină reticenți. Vă propun 10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, pe care eu le-am făcut cu David, pentru a stimula dezvoltarea motricității fine și care au prezentat interes pentru el.

1. Alte minuni de jucării

10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

2. Eiii …. Tunelul vieții

Eiii ... tunelul vietii (2)

3. Joc cu stegulețe

Joc cu stegulete2

4. Paie, șnururi și culori

Paie, snururi si culori 2

5. Pipeta și apa colorată

10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

6. Cum să îi înveți culorile IV

Cum sa il inveti culorile IV-1

7. Dezvoltarea motricității fine cu abțibilduri

10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

8. Activități de transfer, copil ocupat și multă distracție

Activitati de transfer5

9. Sortează și învață culorile.

Sorteaza mingiile si invata culorile (2)

10. Dezvoltarea abilităților cu ajutorul fermoarelor.

10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

 

Pe lângă aceste 10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, găsiți și alte idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

2 comentarii la „10 activitati care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine

  1. Bună Cristina. Îți citesc cu mare interes blogul si îmi plac articolele tale despre joc si joaca. La ce vârstă ai început aceste jocuri cu David? Am un băiețel de 9 luni și nu știu cu ce să încep. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu