Zapada e pentru mine “durere“

David abia așteapta să ningă. “parcă nu mai vine odată zăpada, mami, adicălea de se nu ninge azi, mami? ”. Adoră să se arunce în ea, să îl tragem cu sania, să o lingă câte puțin pe ascuns, să vadă fulgii agitați prin aer, să deschidă gura, să scoată limba și să aștepte fulgii să se așeze. “Mie așa place iarna, mami! “.

Tac.

Mie nu. Tot albul ăsta rece la un loc, ca o minciună. Așa alb era și când am născut-o pe Mica. Așa se agitau fulgii în geam și când mi-a spus doctorul că este, dar de fapt nu este. Urăsc iarna. Iarna e ziua ei când de fapt n-are sens să spui “la mulți ani” și habar n-am ce naiba ar trebui să fac. Nu știu, mâine o să fac ce o să simt. Și azi la fel.

Tac.

În frigul ăsta și în albul ăsta mincinos, închid ochii și o simt cum își deschide aripile și mă cuprinde când inima pare să stea în loc. Îmi dă căldură.

Te iubesc, Emma. Mi-e tare dor de tine! Mai stai un pic cu aripile pe mine. Am nevoie de tine.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

3 Comments

  1. Pingback: Ruptura uterina EXISTA! - FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Mia

    Offf. Imi pare tare rau pt fetita ta. Mereu imi dau lacrimile cand citesc un articol scris despre ea. Nici nu vreau sa ms gandesc ce e in sufletul tau. Te îmbrățișez!

    Reply
  3. Pingback: Nu stiu cum de nu-mi crapa mintea uneori si terminati cu zapada in Bucurestiul asta - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: