Weekend de Craciun, inainte de Craciun ♥ Fundata

Anul acesta am pus la cale, cu câțiva prieteni, o escapadă pe care ne dorim să o repetăm în fiecare an. Am închiriat o pensiune înainte de sărbători, la munte și am făcut o comandă specială să vină Moș Crăciun mai devreme. Am fi putut să fac asta și fix de sărbători, dar este mai dificil câtă vreme încă vrem să mergem în vizită la părinți.

În prima noapte l-am primit pe Moș Crăciun și nu fiindcă erau prea nerăbdători copiii, mai degrabă eram noi nerăbdători să fie ei ocupați cu cadourile. Așa că, brusc, unul dintre prieteni a trebuit să plece să cumpere paine. Brutărie în mijlocul pustietății ați văzut? Pfff … noroc că avem copii mici. Cât a fost el plecat a venit Moșul, de pe dealuri, prin zăpadă, cu sacul în spate și clopoței, făcându-se singur observat cu o lanternă … sau telefon, cine mai știe !? Focul aprins în șemineu, părinții (a se citi eu) mai entuziasmați decât ăia mici, l-am primit pe Moș cu turtă dulce, am spus toți poezii și cântecele, mai mult ajutați de către copii, și ne-am primit cadourile … unii jucării, alții altfel de jucării.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun11 Weekend de Craciun, inainte de Craciun12 Weekend de Craciun, inainte de Craciun13

A fost așa, aproape că în povești, visam de mult timp la asta. E adevărat că în visul meu eram mai mulți, cel puțin cu unul, de fapt una, dar … na, trăiesc cu ce am, măcar încerc.

La atmosfera asta de poveste a contribuit și locul ca de poveste, Pensiunea Recanto în Fundata. Locația este demențială și nu, nu sunt plătită să le fac reclamă 🙂 , pur și simplu am rămas impresionată de cum știu unii să facă turism. Am rezervat pensiunea în august, cu un avans mic. Pensiunea are 6 camere duble și 2 triple, prețul este de 120 lei camera dublă și 150 lei cea triplă. Camerele sunt foarte curate și modern mobilate, fiecare cu baie proprie, balcon cu vedere spre Masivul Bucegi sau Piatra Craiului, TV satelit si Wi-Fi. Au un living (sală de masă) uriaș la parter și o bucătărie. Living-ul are de jur împrejur ferestre foarte mari așa că bei cafeaua și vezi… totul.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun1 Weekend de Craciun, inainte de Craciun2 Weekend de Craciun, inainte de Craciun3

Tot aici aveau făcut un brad și șemineu cu lemne pe care îl aprindeau în fiecare seară. Noi am instalat aici locul de joacă pentru copii, adică multe jucării aruncate aiurea, peste tot.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun4

La subsol au o cameră pentru jocuri cu masă de tenis și darts și ferestre mari cu priveliște spre natură.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun5

Bucătăria este dotată complet, inclusiv mașină de spălat vase. Ca mic minus, nu au serviciu de restaurant dar dacă vorbești din timp îți oferă mâncare contra cost, meniu pe care îl alegi din timp. Noi am zis că dacă tot facem o aroganță să fie până la capăt. Mâncarea a fost foarte bună și proaspătă, micul dejun l-au făcut tradițional, ne-au gătit chiar și prăjituri pe care le aduceau calde. Nu le-am cerut, nu le-am plătit, știu că nu costă mult din partea lor, dar gestul mi s-a părut de apreciat. Uite, detaliile astea te fac să te simți ca acasă și să te întorci.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun6

Ne-au întâmpinat cu țuică fiartă să ne potolit frigul. Vremea a fost ok-ish. Nu a nins, dar era multă zăpadă așa că am tras copiii cu sania chiar dacă telefonul spunea ca sunt -8 grade. Îmbrăcați bine și c-un vin fiert, respectiv ceai, nu prea le simțeai.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun7

Afară au curte imensă, sunt izolați așa că vezi natura cât cuprinzi cu ochii. E bine că sunt în pustietate, mulți fug de agitație, dar e un pic riscant iarna, cu drumul, pentru că ajungi acolo dar s-ar putea să nu mai pleci. Noi n-am rămas împotmoliți, dar era cât pe ce un prieten să rămână cu tot cu mașina, și-au folosit toți bărbații din gașcă, mușchii, lopețile, mintea și norocul și l-au scos la DN. Nu știu cum e dacă ninge abundent, ziceau ceva de tractor care trage mașinile la nevoie 🙂 .

Au loc special amenajat pentru grătar și loc de joacă pentru copii, care probabil vara este mai atractiv.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun8

Leagăn fix în mijloc de nicăieri cu vedere spre terenul de volei, acum că era zăpadă nu prea am realizat care e terenul. Stând in leagăn vedeam pensiunea și multă multă zăpadă.

Weekend de Craciun, inainte de Craciun10

Weekend de Craciun, inainte de Craciun9

A fost atât de fain încât am zis să facem escapade de-astea de 2 ori pe an, ca o tradiție, o dată de Crăciun și o dată vara 🙂 .

Despre vacanțele și călătoriile noastre de familie, v-am mai povestit aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

3 Comments

  1. Pingback: Prima serbare – shaorma cu de toate | FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: Vacanta cu prieteni si copii ♥ Fundata ♥ Zarnesti ♥ Bran | FUN Parenting by Cristina Buja

  3. Pingback: Inspiratie pentru calatorii: Un ghid cu idei de cazari frumoase pentru vacantele cu cei mici ⋆ Raluca Loteanu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: