Vocea TDM: ”Inainte si dupa copil = partial la fel, partial altfel”

Aseară târziu, când mândrul dormea crăcit pe ta-su care sforăia melodios (din părți), mă lovise ideea de a-mi face un inventar așa ca la 30 ani pe care îi împlinesc azi la 18:15 (așa zice mama și o cred). M-am apucat să scriu, când după trei cuvinte mi-am dat seama că nu face vreo diferență pentru mine vârsta asta, că nu acum s-au produs schimbările și cunoașterile filozofice, că nu anii în plus sau în minus mi-au adus sau mi-au luat din fericire. Azi doar am îmbătrânit cu un an, cum îmbătrânesc în fiecare an, doar că de data asta s-a transformat un prefix. Se va mai transforma și altă dată.

Și în anul ăsta îmbătrânit frumos mi-am ținut clipă de clipă copilul aproape la piept, știind cu fiecare zi în plus că în lumea mea nouă sunt multe detalii faine, încă de trăit, știind că schimbările mari și importante și neașteptat de frumoase le-a făcut David când s-a îndurat să apară. Așa că nu anii care trec contează, ci fiecare zi în care copilul îți demonstrează că oricât de fericit te-ai simți, se poate și mai mult.

Totuși, un inventar am pentru voi, cel al vieții dinainte de David și după David, scris pentru Totul Despre Mame.

8

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

 1. Ana

  Mamicile nu uita niciodata ora la care au nascut. Cand o auzeam pe mama cum imi spunea cu exactitate ora si minutul la care a nascut pe fiecare dintre noi, 4 fete cucuiete, imi era greu sa o cred :). De cand sunt mama stiu ca asta nu se uita niciodata :).
  Iti doresc inca o data la multi ani si sper ca ai avut o zi frumoasa. Eu am avut. De aseara si pana acum am revenit la ganduri mai bune si am realizat ca varsta e doar o cifra. Sa ne bucuram de tot ce avem acum si de minunile noastre.

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Corect!

   Am avut o zi exact cum mi-am dorit, plină cu băieții mei cucuieți 🙂

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: