Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Pentru o astfel de activitate există și varianta mai simplă, pe care eu am făcut-o când David avea un an și jumătate. Acum am trecut la nivelul următor 🙂 și am printat vehicule fiindcă îi plac tare mult, evident. Puteți să înlocuiți cu animale, prințese, fructe, legume, elemente de mobilier și să vă folosiți de situație pentru a-i povesti diverse despre ele. La final o să atașez și modelele făcute de mine.

Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Această activitate ajută la dezvoltarea motricității fine, coordonării ochi-mână, îl învață să asocieze elemente și să repete notiunea de “culori”. Sigur că este foarte distractiv și îți dă de lucru după, că cineva trebuie și să spele.

De ce am avut nevoie? 
– coli cu modele
– acuarelă
– dopuri de plută

Cum am procedat?
Am căutat modele de vehicule, le-am pus într-un document word și am adăugat cercuri din loc în loc. David a primit acuarelă și un dop (vă recomand să folosiți mai multe dopuri, pentru a nu amesteca culorile, eu nu am avut, dar îmi propun să fac rost).

Vehicule colorate cu dopuri de pluta1

David 2 ani și 3 luni

Vehicule colorate cu dopuri de pluta2

Mai am în plan și alte activități cu dopuri de plută, dar, după cum vă spuneam, îmi lipsesc dopurile. Colegii de muncă s-au oferit voluntari să deschidă câteva sticle pentru mine, să fac bărcuțe mândrului … așa e când lucrezi în ONG, îți place voluntariatul 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.


Dacă doriți să descărcați modelele în format WORD dați click aici: Vehicule colorate WORD – modele

Pentru PDF dați click aici: Vehicule colorate PDF- modele

* Modelele sunt făcute de mine, așa că vă rog, în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

  1. Pingback: Activitati pentru dezvoltarea motricitatii fine | FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: 10 idei de activitati care imbunatatesc coordonarea ochi-mana | FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: