Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Pentru o astfel de activitate vehicule colorate cu dopuri de pluta, există și varianta mai simplă, pe care eu am făcut-o când David avea un an și jumătate. Acum am trecut la nivelul următor 🙂 și am printat vehicule fiindcă îi plac tare mult, evident. Puteți să înlocuiți cu animale, prințese, fructe, legume, elemente de mobilier și să vă folosiți de situație pentru a-i povesti diverse despre ele. La final o să atașez și modelele făcute de mine.

 

Această activitate ajută la dezvoltarea motricității fine, coordonării ochi-mână, îl învață să asocieze elemente și să repete notiunea de „culori”. Sigur că este foarte distractiv și îți dă de lucru după, că cineva trebuie și să spele.

De ce am avut nevoie? 

– coli cu modele
– acuarelă
– dopuri de plută

Cum am procedat?

Am căutat modele de vehicule, le-am pus într-un document word și am adăugat cercuri din loc în loc. David a primit acuarelă și un dop (vă recomand să folosiți mai multe dopuri, pentru a nu amesteca culorile, eu nu am avut, dar îmi propun să fac rost).

Vehicule colorate cu dopuri de pluta1

David 2 ani și 3 luni

Vehicule colorate cu dopuri de pluta2

Mai am în plan și alte activități cu dopuri de plută, dar, după cum vă spuneam, îmi lipsesc dopurile. Colegii de muncă s-au oferit voluntari să deschidă câteva sticle pentru mine, să fac bărcuțe mândrului … așa e când lucrezi în ONG, îți place voluntariatul 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați modelele în format WORD dați click aici: Vehicule colorate WORD – modele

Pentru PDF dați click aici: Vehicule colorate PDF- modele

* Modelele sunt făcute de mine, așa că vă rog, în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

2 comentarii la „Vehicule colorate cu dopuri de pluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu