Vacanta in Europa ♥ O zi in Koblenz

Koblenz este cel mai frumos oraș nemțesc pe care l-am văzut până acum și am văzut multe. Este situat în landul Renania-Palatinat. În vara aceasta l-am vizitat pentru a-III-a oară. Nu am luat cazare, sora mea locuiește în apropiere, așa că am stat la ea și am petrecut o zi întreagă în acest oraș superb. Nu îl ratați dacă aveți vreodată drum prin zonă.

Cum ne-am deplasat în Koblenz?
Am fost cu mașina personală pe care am parcat-o la Mall. Ar trebui să vă spun și cât am plătit, dar zău că am uitat 🙂 În Germania aveți grijă cu parcările. Sunt zone unde poți să lași mașina maxim 2 ore, contra cost, apoi amenda te va ustura bine.

Poți ajunge ușor și cu trenul. Știu de la sora mea că priveliștea este superbă, de la Mainz până în Koblez durează călătoria o oră și puțin, timp în care poți admira castele desprinse din cărțile cu povești. Nu cunosc alt loc în lume unde să fie concentrate atâtea castele ca în această parte a Rinului

Unde să mănânci în Koblenz?
Noi am mâncat în centrul vechi cârnații lor tradiționali (bratwurst, currywurst și tot neamul lor) și David a devorat brezel cald cu unt. Un deliciu, jur!

Ne-am oprit și la Mall, la Vapiano, unde îți făceau pizza și paste pe loc și am mâncat paste carbonara foarte, foarte bune (9 euro porția). Și foarte frumos localul.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Koblenz:
Cel mai cunoscut obiectiv turistic este fortăreața Ehrenbreitstein de pe munte, unde poți urca cu telegondola care traversează Rinul. Foarte faină priveliștea la înălțime. Fortăreața are inclus un muzeu cu expoziții axate pe istorie și cultură.

Ca sfat, puteți să urcați cu telegondola la ora 18:00 când veți plăti 7,20 euro dus-întors pentru o persoană, în loc de 9,90 euro pentru o persoană, dar aveți grijă că la ora 19:00 se închide. La telegondolă am avut surpriza să mă întâlnesc cu Roxanda Dulgheru, blogger și ea 🙂 Întotdeauna mi-e drag să cunosc oameni cu care împart aceeași pasiune.

Noi am făcut doar un tur pe jos prin fortăreață, nu am intrat și la muzee.

În aceeași zonă este și “Colțul german” (in germană Deutsches Eck), este o limbă de pământ situată la vărsarea râului Mosel în Rin. Tot aici este și statuia uriașă a împăratului Wilhelm, călare pe calul său.

Aproape de statuie sunt și terase și un foarte frumos loc de joacă cu apă. Ne-am cam bălăcit și alergat acolo prin soare. Noroc că aveam și schimburi la noi pentru David.

Ca și în multe dintre orașele Germaniei, centru vechi este foarte frumos, cu clădiri impresionante și terase și mai ales cea mai bună înghețată pe care am mâncat-o vreodată, de la eGelosSia. Și eu care nici nu iubesc înghețata.

Poți face și o excursie pe Rin, dar din păcate noi nu am avut timp pentru asta și ne-am propus, bineînțeles, să revenim 🙂 .

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: