Vacanta cu prieteni si copii ♥ Fundata ♥ Zarnesti ♥ Bran

În mini-vacanța de 1 iunie ne-am adunat o gașcă mare de 8 cupluri și 8 copii și am fugit în pustietate. S-au aliniat mai toate planetele: vreme, locație, mâncare, bună-dispoziție. Mai se cearta un copil cu altul, mai o înțepături sub centură între adulți care împart același pat când îi lasă copilul, mai un aruncat în sus de se amuză toată toată lumea de râsul copilului până amețesc toți când îl dă cu capul de tavan, ba un grătar în echipă cu arbitru o sticlă de ceva cu grade. A fost cu de toate.

Am rezevat iar toată Pensiunea Recanto din Fundata. Nu mai revin cu toate detaliile tehnice, dar le găsiți aici, unde am scris de cum am petrecut acolo înainte de Crăciun. Vara e și fain, atât de fain că ți se face rău la gândul că mai trebuie și să pleci. Am stat extrem de mult afară, în natură, copiii se jucau liberi prin iarbă, noi beam cafeaua sau sucul sau berea, toloniți pe șezlonguri, băieții învârteau micii pe grătar sau linguroiul de lemn, în gulașul din ceaun.

Vacanta cu prieteni si copii1

 

Vacanta cu prieteni si copii2

Vacanta cu prieteni si copii3

Vacanta cu prieteni si copii4

 

Vacanta cu prieteni si copii5

Vacanta cu prieteni si copii6

Vacanta cu prieteni si copii7

Am stat 3 nopți și 4 zile, am comandat la ei micul dejun în fiecare dimineață și prânzul în două zile. Pentru cină am făcut grătar, adică băieții au fost cu treaba asta, și într-o seară gulaș la ceaun în aer liber. Ne-au oferit ei toate ustensilele necesare, doar cărbunii i-am adus noi. Cu micul dejun îmi dau seama că am fi putut lejer să ne ocupăm noi de asta, au toate utilitățile necesare, și na, micul dejun e destul de clasic și de simplu.

Am părăsit locația doar de 2 ori, la cât chef de făcut nimic am avut, aș fi fost în stare să nu plec deloc. Am vizitat Cheile Grădiștei Fundata, am mers pe jos, cu copiii în sisteme de purtare 🙂 Am poze cu toată gașca de purtăreți dar nu o postez că mă iau bărbații mândri la rost și parcă nu vreau să rămân fără prieteni. O fost o escapade tocmai bună pentru făcut foamne între mese. Traseul este ușor și poate fi făcut și cu bicicletele. În altă zi am plecat cu mașinile până la Prăpăstiile Zărneștilor (aprox. 30km) unde am făcut o drumeție printre stânci.

Vacanta cu prieteni si copii8

Vacanta cu prieteni si copii9

Vacanta cu prieteni si copii10

 

Vacanta cu prieteni si copii11

Vacanta cu prieteni si copii12

La întoarcere am făcut greșeala să ne oprim la Club Vila Bran să mâncăm. A durat groaznic de mult până am comandat, până a venit, până am plătit, foarte aglomerat și cu ospătari total depășiți de situație. Acolo nu mai mergem să mâncăm în veci. Complexul este frumos, l-am vizitat puțin, dar aglomerat, să te duci în natură și să fii ca în metrou în București, nu cred că e afacere.

Ce se mai poate vizita în apropierea Pensiunii Recanto?
Puteți face drumeții lejere către Fundățica, Moeciu de sus, Sirnea, Peștera și Măgura.

Cu mașina se poate merge la:
–  Cheile si Pestera Dambovicioarei – aprox. 20km
– Parcul National Piatra Craiului – aprox 30km
– Barajul Pecineagu – aprox 40km
– Castelul Bran – aprox 20km
– Cetatea Rasnov si Pestera Valea Cetatii – aprox 30km
– Rezervatia de ursi de la Zarnesti – aprox 30km
– Brasov si Poiana Brasov – aprox 40km

A fost cu multă liniște, prieteni, râs, povești, normalitate într-o viață pe care nu mai reușești să o cunoști. Am stat aproape, lipiți, fără griji, telefon și e-mail, fără durere ore în șir, ore în șir fără durere e aproape ca o binecuvântarea, asta ca să știți!

Vacanta cu prieteni si copii13

Uneori mă așezam pe margine și îi priveam pe toți. Oameni cu fericire și dureri. Diferiți și la fel. Ascunși fiecare în bula noastră de cristal. A fost bine. Nu aș mai fi plecat acasă.

Vacanta cu prieteni si copii14

Despre vacanțele și călătoriile noastre de familie, v-am mai povestit aici.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: