Un sos delicios pentru paste

Fac un sos pentru paste delicious! Nu doar eu zic asta, îmi confirmă și prietenele care își pun și a treia porție, știți voi, pe principiul, “hai că mănânc puțin de data asta, că îngrașă”, dar e prea bun ca să mănânci doar puțin. Nu aș putea spune că e tocmai indicat pentru dietă și nici foarte sănătos, dar pe cuvânt că uiți asta instant. Rețeta o am de la mama, ea ne făcea minunăția asta.

Ingrediente:Un sos delicios pentru paste
– 2 pulpe de pui (puteți folosi și piept)
– bulion
– 2 linguri ulei de măsline
– 2-3 căței de usturoi
– 1 linguriță de zahăr
– 2 lingurițe făină
– sare
– piper
– foi de dafin

Opțional: măsline, ciuperci, ardei gras roșu. De data asta am pus măsline și ardei gras roșu. De obicei fac varianta simplă fiindcă îmi place mie mai mult așa.

Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi mici și se călește în uleiul de măsline. Se pune usturoiul pisat (atenție, nu lăsați mult, să nu se ardă) apoi se adaugă bulionul îndoit cu apă. Când carnea e fiartă se pune zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Făina se dizolvă cu puțină apă, să arate ca o pastă, se pune câte puțin din compoziția de sos pentru a o dilua și apoi se adaugă în sosul de pe foc și se mai lasă câteva minute.

Eu rar folosesc cantități exacte pentru rețeta asta. Farmecul e că poți să tot pui apă, făină, până are consistența dorită. Am făcut sosul acesta și fără carne, dar am adăugat puțină vegeta. A fost bun și așa.

Pastele le fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet, le scurgeți, puneți fiecăruia în farfurie și peste ele sosul.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și înger de fetiță Emma.

3 Comments

  1. Anca

    Poti sa inlocuiesti faina cu 1-2 lingurite de amidon, e mai sanatos si mai usor pt stomac asa.

    Reply
    1. Cristina Buja (Post author)

      Multumesc frumos pentru idee 🙂

      Reply
  2. Pingback: Pasta din ardei copti | FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *