Un blog cu sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata www.carmenradu.ro

Andreea-Carmen Radu este Consultant nutriție acreditat de către MMPS și MECS și blogger pe www.carmenradu.ro. Am cunoscut-o la câteva evenimente unde s-a întâmplat să fim împreună și hai să recunosc că într-o seara am băut și un pahar de vin într-o companie veselă cu bloggeri la fel 🙂

A absolvit cursul de Psiho-Nutriție acreditat IANLPC (International Association of NLP & Coaching) și IAHT (International Alliance of Holistic Therapist) precum și cursuri de Nutriția copilului și Nutriție sportivă. Andreea este trainer acreditat ANC, iar din anul 2016 este Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver.

Are un băiețel pe nume Tudor în vârstă de 4 ani și 10 luni, el fiind sursa de inspirație pentru cele peste 60 de ateliere de nutriție și gătit sănătos ținute în școli și grădinițe.


 

Îmi este drag să povestesc despre blogul meu și despre lansarea lui, despre tot ce am învățat în cei doi ani de când îl am. www.carmenradu.ro a apărut pe de-o parte din dorința de a promova un stil de viață sănătos, pentru că eu am trecut prin multe experiențe legate de alimentație de-a lungul anilor, iar pe de altă parte, din dorința de a promova activitatea mea de Consultanță în nutriție.

Preocuparea mea pentru conținutul farfuriei durează de vreo 15 ani, am învățat pe propria-mi piele ce înseamnă diete și efect yo-yo, iar cursurile de nutriție pe care le-am urmat m-au ajutat să înțeleg că cea mai bună cale este echilibrul și că lucrurile durabile se obțin în timp și cu răbdare.

După ce l-am născut pe Tudor, preocuparea mea s-a dus și către alimentația celor mici pentru că, din păcate, copiii noștri sunt expuși marketingului agresiv făcut alimentelor procesate, dulciurilor și băuturilor carbogazoase. În aceste condiții, consider că trebuie să acordăm importanță educației alimentare, la fel cum acordăm importanță dezvoltării spirituale și cognitive a copiilor.

Eu pledez pentru echilibru, sunt de părere că extremele nu sunt bune nici când vine vorba despre mâncare. Pe blogul meu părinții pot găsi atât sfaturi legate de alimentația copiilor, experiențe proprii, dar și rețete potrivite pentru toate gusturile, rețete pe care eu le gătesc pentru familia mea.

Dacă despre subiectele abordate pe blog v-am spus, iată și povestea numelui lui: după multe discuții cu soțul meu și cu prietenii mei, am decis să-mi folosesc al doilea prenume pentru blog, lucru care este puțin amuzant pentru mine și pentru cei care acum mă cunosc. Sunt întrebată mereu la ce răspund.  Ei bine, de vreo 40 de ani răspund la Andreea, de vreo doi ani răspund și la Carmen 🙂 .

Ce mi-au adus cei doi ani de când am blogul? Oameni noi, evenimente faine, proiecte interesante, campanii. De unul dintre aceste proiecte sunt tare mândră pentru că a ajuns deja a ediția a 6-a. Este vorba despre un program care se adresează  celor care au nevoie de un ghid către un stil de viață sănătos, program numit „60  zile din viața ta. Spune NU dietelor, spune DA alimentației corecte”.  Programul se desfășoară în ediții cu durata de 60 de zile și sunt tare bucuroasă că pot ajuta, pentru că alimentația nu ține numai de ce avem în farfurie, ci și de suflet și minte.

Mândră sunt și de Campania de conștientizare a ingredientelor de pe etichete desfășurată împreună cu Alina Trifu de la iHealth în 2017. Am vrut să aducem în atenția publicului nostru importanța citirii etichetelor atunci când mergem la cumpărături. Din feedback-ul primit, cred că fiecare dintre noi a reușit să schimbe ceva la nivel de comunitate, iar asta cred că este minunat.

Am învățat multe în acești doi ani și despre ce înseamnă să scrii pe blog, despre responsabilitatea față de cei care te citesc, chiar și despre aspecte tehnice. Nu este simplu și trebuie să tratezi totul cu seriozitate, dacă vrei ca informațiile pe care le transmiți să prezinte interes pentru publicul tău.

Ce pregătesc în continuare? Articole care sper să fie interesante pentru cititori și un nou proiect despre care voi povesti la momentul potrivit.

Până atunci însă, îți mulțumesc Cristina pentru deschidere și pentru invitația de a scrie pe blogul tău!

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: