Tradiția noastră de Moș Nicolae

Ne-am așezat ghetuțele la ușă, nu neapărat spălate, am venit mult prea târziu de la muncă să mai facem și asta. David a ales câteva jucării de care s-a plictisit pentru a le pune lângă ghete, să le ia Moș Nicolae, să le ducă copiilor care nu au ce să se joace. Săptămâna trecută a dăruit o parte, acum câteva, de Crăciun va dărui altele, facem loc pentru ce va aduna de Sărbători, plus că învață să dăruiască, nu doar să primească.

 

Ne-am băgat în pijamale și am băut un ceai de mere cu mandarine și scorțișoară, făcut de David cu minim de ajutor. A pus apă în ibric, eu am pornit aragazul, a pus mandarinele cojite de el și merele tăiate de mine, puțină scorțișoară, de fapt, mai multă și gata.

 

Ne-am pus la somn spunând povești cu Mos Nicoiaiu, Mos Căciun și tot alaiul lor de reni.

 

David a adormit, ta-su sforăie, eu mă uit la ei cu drag și mă întreb dacă să îi iau să mi-i pun în ghete 🙂 Mi-aș mai dori ceva, dar nici măcar Moșu’ nu poate să îmi aducă.

 

Hai că mă duc să le pun cadourile și mă culc lângă ei …  cu tot cu aroma lor de scorțisoară.

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create906

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu