Traditia noastra de Mos Nicolae

Tradiția noastră de Moș Nicolae e cam ne-tradițională, cu ghete nespălate, jucării de dat, culcat târziu și sforăit, dar e a noastră 🙂 . Ne-am așezat ghetuțele la ușă, nu neapărat spălate, am venit mult prea târziu de la muncă, adică acum 2 ore, să mai pierdem vreme și cu asta.

traditia-noastra-de-mos-nicolae

David a ales câteva jucării de care s-a plictisit, pentru a le pune lângă ghete, să le ia Moș Nicolae, să le ducă copiilor care nu au ce să se joace. Are mult prea multe jucării, trebuia să găsesc o soluție pentru asta. Săptămâna trecută a dăruit o parte unor bebeluși, acum câteva, de Crăciun altele, facem loc pentru ce va aduna de Sărbători, plus că învață să dăruiască, nu doar să primească.

Ne-am băgat în pijamale și am băut un ceai de mere cu mandarine și scorțișoară, făcut de David cu minim de ajutor. El a încărcat ibricul cu apă, eu am pornit aragazul, a pus mandarinele cojite de el și merele tăiate de mine, puțină scorțișoară, de fapt, mai multă și gata.

Ne-am așezat la somn spunând povești cu Mos Nicoiaiu, Mos Căciun și tot alaiul lor de reni.

David a adormit, ta-su sforăie și asta e tradiție, eu mă uit la ei cu drag, când reușesc să ignor sforăitul și mă întreb dacă să îi iau pe ei și să mi-i pun în ghete. Mi-aș mai dori ceva, dar nici măcar Moșu’ nu poate să îmi aducă.

Hai că mă duc să le pun cadourile și mă îngrămădesc lângă ei …  cu tot cu aroma lor de scorțisoară.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

7 comentarii la „Traditia noastra de Mos Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu