Supa greceasca

Rețeta asta o am de la o prietenă dragă, care a locuit câțiva ani în Grecia. Când am vizitat-o, ne-a servit cu o minunăție de supă, acrișoară și perfectă pentru zilele toride de acolo. A mâncat și David cu poftă. Nu obișnuim să îi dăm carne din comerț, ci doar de la țară, dar de data asta am gătit o cantitate mare pentru musafiri și nu a tăiat mamaia suficiente găini 😀

Ingrediente:
600g ciocănele de pui
2 cartofiSupa greceasca
2 morcovi
1 țelină rădăcină (mică)
1 țelină frunze
2 cepe
4-5 linguri orez
1-2 lămâi (zeama)
200g smântână
3 gălbenușuri de ouă
Pătrunjel verde
Sare

Mod de preparare:
Se fierb separat ciocănelele până se adună spuma, apoi se schimbă apă. Nu e musai să schimbați apă, dar noi așa procedăm de fiecare dată cu carnea. Se pune la fiert împreună cu ciocănelele ceapa, morcovii, țelina rădăcină și peste 10-15 minute cartofii și frunzele de țelina. Când sunt toate fierte se scot ciocănelele într-un vas, cartofii se pun în blender cu apă din supă și se pasează, apoi se pun la loc în oală cu supă la fiert împreună cu orezul. Restul legumelor se aruncă. După ce se fierbe orezul se pun ciocănelele și se drege. Bateți gălbenușurile cu smântâna și zeama de lămâie într-un vas mai mare pentru a adăuga cu un polonic, treptat, supa. Dați focul mic și puneți cu un polonic, înapoi, treptat, compoziția pentru dres, în vasul cu supă. Adăugați sare și mai lăsați la fiert 5-10 minute. Adăugați pătrunjel verde și gata.

Rețete culinare și mâncăruri

Dulciuri încercate de mine

Rețete pentru bebeluși

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și înger de fetiță Emma.

4 Comments

  1. Simona

    Este fff delicioasa. Cred ca am sa o gatesc si eu de curand.
    Eu pastrez si morvovii, ii tai in rondele mici si ii adaug la final(dupa fierbere).
    In plus nu pun orez ci paste.

    Pofta buna!

    Reply
  2. karina

    Asta e ciorba de pui a la grec originala. O idee noua si foarte buna sunt cartofii in blender. Ma doare sufletul sa arunc radacinoasele, cred in schimb ca ar merge bine in blender cu cartofii si morcovul, mare pacat sa-l arunc 🙂
    Imi place noua perspectiva, abia astept sa o incerc 🙂

    Reply
    1. Cristina Buja (Post author)

      Sigur merg toate legumele puse în blender. Eu i le-am dat lui David să se joace cu ele, să le taie, să le mănânce 🙂

      Reply
      1. Karina

        :)Da, si Paul adora sa le manace crude, mai mult decat fierte, mai ales cand le vede asa frumos pregatite de pus in ciorba, atunci e cel mai fain de rascolit castroanele :))

        Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *