Supa crema de dovleac cu praz

Parcă nici acum nu îmi vine să cred că am mâncat așa ceva, și culmea, culmea, mi-a și plăcut. Să vă explic: eu nu mănânc de când mă știu dovleac, sub nicio formă, în niciun fel de combinație. Rețeta este făcută de bărbatul casei, i-am spus de la început că nu garantez să mă ating de ea, după ce am mâncat o porție l-am rugat să îmi dea și mie rețeta pentru voi 😀 .

Ingrediente:
– legume pentru a face o supă (morcov, pătrunjel, pastârnac, țelină, ardei, cartofi, ceapă, ce aveți prin casă)
– 500g dovleac
– 1 praz
– 100g smântână
– ulei de măsline
– unt
– sare și piper
– pătrunjel

Mod de preparare:
Într-un litru de apă se fierb legumele, ideea e să iasă aproximativ 500 ml de supă doar zeamă. Prazul se toacă mărunt și se trage în tigaie în ulei de măsline și unt, apoi se adaugă dovleacul tăiat cuburi. Peste se pune zeama de la supă și se lasă la fiert până este bine făcut dovleacul. Se condimentează cu sare, piper și smântână și se blenduieste împreună. Se servește cu crutoane, o lingură de smântână și pătrunjel tăiat mărunt.

supa-crema-de-dovleac

Delicioasă! Pe cuvânt!

 

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: