Sunt momente si momente

Știu, sunt momente în care par plină de mine, așa ca și cum le-aș ști pe toate. Uneori chiar simt că le știu pe toate alea care-mi trebuie și-mi folosesc, alteori doar îmi pun masca asta să mă lase vânzătoarele în pace, să nu-mi mai ademenească copilul cu bomboane.

Știu, sunt momente în care par indispensabilă, asta fiindcă sunt, la fel cum mă poți înlocui imediat în alte situații. Partea utilă e că simt aproape exact când e fiecare situație în parte.

Știu, sunt momente în care par picată din stele, când de exemplu îmi vorbește Doru de SEO și eu cred că mă înjură sau mă întreabă de cine știe ce pe FileZilla și eu mă simt ca o găină blondă și-i zic apăsat “vorbește omule pe limba mea”.

Știu, sunt momente în care par fragilă, când mă adun toată în brațele domului meu fiindcă el mă cunoaște și știe că e o nevoie esențială de o clipă.

Știu, sunt momente în care par indestructibilă, asta fiindcă sunt, până atentează ceva și careva la pilonii mei de rezistență, David și domnul ta-su.

Știu, sunt momente în care par naivă, vorba nașei noastre, “Bă voi o sa muriți de foame, săraci”. Dar încă mai cred că sunt detalii mai importante decât 3 lei câștigați în plus și încă nu avem scop să adunăm averi la ciorap, prin urmare n-avem averi … aaa, deci o să murim de foame. Încă mai cred în voluntariat și în ideea că mâna întinsă când trebuie, nu neapărat cui cere, valorează mai mult decât ăia 3 lei.

Știu, sunt momente în care par visătoare. Fix așa sunt. Visez mare, cu ochii deschiși și cumva reușesc să am aproape tot ce visez.

Știu, sunt momente în care par tristă, în care scriu așa cum simt. Aș fi ipocrită să nu recunosc că deși viață mea e frumoasă, am oameni care îmi lipsesc, dorințe greu de finalizat, secvențe dureroase de uitat.

Știu, sunt momente în care par curajoasă, când mă rățoiesc la oameni, când mă feresc de orătănii, când devin ironică cu vânzătorii. Dar se compensează cu situațiile în care par timidă, când aleg să tac în loc să rănesc oameni, când răspund politicos la acuzații nesimțite, când explic cu zâmbetul pe buze că nu-i în regulă să “ceva”. Mă gândesc că din toate astea va învăța și copilul meu că tupeul absolut duce la răutăți gratuite și supunerea oarbă la minimalizarea stimei de sine.

Știu, sunt momente în care par fericită, optimistă, cu o viață completă. Nu par! Așa e! Aproape tot timpul.

Da, sunt momente și momente, dar în toate sunt eu, frânturi cu frânturi, adunate la un loc, sunt eu, un om simplu și complex ca fiecare din voi.

Sunt momente si momente

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. iana

    Asa este…avem momente bune si momente mai putin bune! Dar cel mai mult ne dorim sa ii avem pe cei dragi langa noi pentru a trai din plin bucuriile si a avea pe umarul cui pune capul cand simtim nevoia!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: