Sticle si culori – un joc nou

Idei simple

Mi-am propus încă de anul trecut să fac aceste sticluțe colorate dar am găsit foarte greu colorant albastru și după ce am dat de el pur întâmplător, nu aveam sticle mici. Am vrut să fac în cele de 0,5l dar eram sigură că David va dori să le târască prin casă. Nu m-am înșelat. Sticle si culori și o ocupație pentru copil.

Sticle si culori 1

Am străbătut tot cartierul și fiecare butic din el în căutare de suc Frutti Fresh la sticle mici sau chemical brothers cum le zice domnul. Ca de fiecare dată, noi am băut chimicalele și David s-a ales cu jucării.

De data asta a ajutat la și el. Eu am pus apă și picături de colorant, el le-a amestecat. Mare bucurie!

10937405_1076726969019539_283384345_n

Acum le plimbă prin toată casa, în timp ce eu îi explic ce culoare duce cu el, roade capacele, le linge … aaa, da, foarte important, le-am spălat zdravăn așa că n-are decât să le tot roadă.

10937613_1076726932352876_1572622003_n

David – un an și o săptămână

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create518

5 comentarii la „Sticle si culori – un joc nou

  1. I-am facut si eu baietelului meu, tot pe la un an. Au fost interesante de aruncat de colo acolo. Acum are aproape 1 an si 5 luni si parca da semne ca ar fi interesat de ele. II zic de fiecare data ce culoare e, dar nu pare sa reactioneze 😀 oare pe la cat ar trebui sa ma astept sa stie culorile? oricum intentionez sa fac mai multe activitati cu el, dar daca am vazut ca pana acum nu a prezentat interes pentru ele, nu am insistat.

    1. Nici eu nu insist atunci cand vad ca nu este interesat de o activitate, dar din cand in cand revin cu ea, poate s-a razgandit, fara sa fac presiuni. De exemplu de sticlute este foarte atras acum, si eu ii repet culorile si el nu pare sa reactioneze dar asta nu inseamna ca nu inregistreaza informatia. In plus ii place tare mult sa imi aduca mie una si el cu alta sa vina sa dea noroc :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu