Socata (cu sau fara afine) – o reteta simpla, buna si pentru copii

La noi acasă, socata este cea care definește primăvara. Numai ce îl auziți pe David că iarna îi place pentru zăpadă, primăvara pentru socată, vara pentru mare și toamna pentru ploaie ,să scoată limba și să pice apă pe ea 🙂 Prin urmare, cum dau florile de soc, Marius instalează borcanele de sticlă și chelește pomii.

Știu că sunt cam pe ducă florile de soc și vă scriu târziu, dar pe la munte noi am mai găsit pomi de chelit 🙂

Ingrediente pentru un borcan de 1.5l:
– 130 g zahăr brut
– 6-7 flori de soc
– zeama de la o lămâie
– 1 lingură boabe afine (opțional)
– 1 linguriță boabe orez

Mod de preparare:
Zahărul se topește cu puțină apă. Se spală florile de soc, se pun în borcan, se umple borcanul cu apă împreună cu apa cu zahăr, se pune zeama de lămâie și 2 felii de lămâie, boabele de afine și 1 linguriță boabe orez. Se amestecă cu o lingură de lemn, o dată dimineață și o dată seara. Puteți pune și apă minerală dacă doriți.

Dacă nu vă iese socata, vă dau numărul lui Marius să îl sunați, că eu nu am făcut în veci, vreodată, vreun mililitru de socată. Eu doar beau 🙂 !

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

 1. Denisa

  Buna Cristina,
  Foarte interesanta ideea cu afinele, noi suntem fani socata oricum, dar culoarea data de afine cred ca o face si mai atragatoare pentru copii.
  O sa revin cu vesti depre rezultat.
  Mult bine,
  denisa

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: