Si placile tectonice se mai zguduie din cand in cand doar pentru a se aseza mai bine

Nu cred într-o relație în care oamenii nu se ceartă. Nu cred pentru că știu că există oameni care recunosc că se ceartă și gestionează asta bine, care recunosc și gestionează prost și aia care mint că nu se ceartă. Conflictul nu este o problemă. Când stai cu un om mult timp este imposibil să nu te calci sub talpă cu el. Este în regulă. Întrebările bune de pus sunt  “ce spun aceste conflicte despre noi”, “care sunt cele care tind să se repete”, “cum le poți gestiona cât mai bine pentru a nu-ți scoate ochii ca nebunii că mai ai nevoie de ei” … de ochi mă refer 🙂 .

Din conflicte poți să înveți, dacă ai puterea, după ce trece furtuna, să te așezi ca la film cu floricele în poală. Să te uiți la ce ai simțit și cum ai reacționat la asta, să te uiți la celălalt, să înțelegi ce l-a durut și să descoperi apoi de ce și ce ai putea face altfel. Pentru că, într-un conflict, amândoi suferă chiar dacă, uneori, doar unul pare câștigător. De fapt nimeni nu câștigă nimic.

Şi plăcile tectonice se mai zguduie din când în când doar pentru a se așeza mai bine. Sigur că uneori zguduirea este atât de mare încât se dărâmă clădiri, mor oameni și chiar dispar localități întregi de pe suprafața pământului. Dar, de cele mai multe ori, doar se așează pământul mai bine.

FotoCreditCristina TR

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: