Scut din carton pentru politistii cavaleri

Am fost cu David la un fel de eveniment și a văzut cavaleri medievali și atât mi-a fost, a zis că vrea și el scut, dar nu doar pentru el, ci și pentru prietenul de la gradiniță. Ne-am pus pe improvizat și a ieșit asta.

Scut din carton pentru politistii cavaleri

Nu am avut neapărat în plan să scriu despre scuturi, din cauza asta nici nu prea am poze, dar au avut așa un succes la grădiniță încât m-am gândit că poate vă inspiră și pe voi.

Ce materiale am folosit:
– carton de la o cutie
– foarfecă
– creion
– lipici
– acuarele acrilice

Cum am procedat:
O parte importantă din muncă a făcut-o David, el a fost responsabilul cu estetica. Eu am tăiat o cutie de la trenulețul primit cadou și am trasat cu un creion forma pe care o vedeți. Cu acuarelă acrilică maro am colorat fața și am lăsat să se usuce bine. Am pus ce culori a vrut David, pe o farfurioară, i-am dat o pensulă și s-a pus pe decorat. Eu am scris numele lor pe scuturi și peste câteva ore, după ce m-am asigurat că s-au uscat foarte bine culorile, am lipit o fâșie de carton pe spate de care să țină ei scuturile (ce se vede cu galben în poză).

Scut din carton pentru politistii cavaleri1

Care sunt oportunitățile de învățare?
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității
– învățare despre culoarea rezultată din combinarea altor culori

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: