Sa nu treci prin viata ca gasca prin apa

Să nu treci prin viață ca gâsca prin apă, auzeam când eram mică și nu am înțeles niciodată, atunci, ce înseamna asta. În apă e bine. Te spală de murdărie, te mângâie valul, te încălzește și te răcește când ieși, îți lasă brobonele de curat pe tine. Se usucă pe piele când stai pe nisip. Să nu treci ca prin apă. Gâsca nu se udă, nu rămâne nici pic de apă pe fulgii ei. Are așa numită glandă uropigiană sub coadă, care, atunci când este stimulată cu ciocul, secretă un ulei, gâsca îl întinde pe tot penajul și uite așa nu se udă nici pic. Noi suntem oameni. Nimeni nu trece chiar așa ca gâsca prin apă, nici când s-ar crede gâscă.

Mi-am amintit zilele astea de zicală. N-am fost sigur gâscă în viața mea, chiar dacă, cred eu că m-am mai purtat ca atare. Dar nu-s. Am trecut uneori prin viață ca prin foc și tot mi-am luat ceva din ea, cu toate penele strânse la piept, că poate nu s-or arde toate. Am luat cât am putut, am păstrat ce mi-a folosit. Da, să nu trecem prin viață ca gâsca prin apă, să trecum ca lebedele cu fruntea sus și inima deschisă și să luam din tot ce trăim atât cât putem să ducem.

FotoCreditCristina TR

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. Pingback: Sunt azi cea mai buna versiunea a mea din toate timpurile - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: