Reteta de ciulama cu pui si ciuperci … sau cum spune David, “Ciumala”

Mi se făcu zilele trecute o poftă de ciulama așa că m-am dus rapid acasă și am stat la cratiță. Este o rețetă simplă care de altfel mă și amuză pentru că David spune tot timpul ”Ciumala” 🙂

Ingrediente:
– 200g ciuperci
– 400g carne de pui
– 200g smântână
– 50g unt
– 50g făină
– 1 ceapă
– sare
– piper
(pentru un gust mai bun puteți folosi supă de pui)

Mod de preparare:
Am fiert carnea de pui tăiată cuburi, în apa pe care am spumat-o de câte ori a fost nevoie. Pentru un gust mai bun puteți să adăugați și legume ca pentru supă, pentru că această apă va fi apoi folosită la ciulama.

Într-o cratiță separată am pus ciupercile tăiate julien, ceapa taiată doar pe jumătate (va fi scoasă), puiul, untul și apa în care a fiert puiul (sau supă) și am lăsat la foc până s-au fiert și ciupercile.

Am scos ceapa, am adăugat câte puțin făina amestecată separat cu apă, sau supă de pui, și am amestecat ușor pentru a nu se face cocoloașe. Am lăsat la fiert câteva minute. Am condimentat cu sare și piper și la final am pus smântâna. Și asta e tot!

Pătrunjelul este pentru decor, eu nu adaug verdeață pentru că nu vrea mândrul David 😊 , dar voi puteți să puneți mărar sau pătrunjel sau ce mai doriți.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: