Puterea parintilor. Succesul copilului tau depinde de tine (+concurs)

Să încep cu începutul. Citesc des cărți de parenting și nu numai, dar de când a apărut David simt că e capitolul la care e primordial să lucrez. Sunt cărți pe care le-am răsfoit doar, fiindcă mesajele și tonul nu se potriveau concepțiilor mele (nu că n-aș fi un om deschis, dar dacă mă sfătuiești să las copilul să plângă până se învață în pătuț, deja zic pas) și cărți din cauza cărora nu dorm noaptea … ca să ajung la final, nu din alt motiv. “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“, scrisă de Adriana Mitu, face parte din a doua categorie.

Din punctul meu de vedere nu este o carte ușor de digerat, cu toate că folosește un limbaj accesibil și personal. Provocarea provine din faptul că te conectează cu tine și te face să te analizezi, să conștientizezi detalii pe care, poate, îți este dificil să le accepți inițial. Dar avantajul uriaș e că, dacă ai deschiderea să o faci, ajungi să devii o variantă mai bună a ta, fiindcă știi unde să lucrezi. Poate că sună prea psihologic și nu tocmai concret, dar credeți-mă e totuși mai simplu de cât pare. “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” te ajută să înțelegi cum și de ce, noi părinții, suntem cei care contribuim la viața pe care o vor urma copiii noștri, cu toată complexitatea ei socială, familială, profesională. Nu te umple de vinovăție, doar te îndrumă cum să faci să fii mai bine și apoi, automat și copilul va fi.

”Copiii devin ceea ce este părintele. Ei nu devin ceea ce li se spune, nu devin ceea ce sunt învățați să facă, nu devin ceea ce văd, ei devin ceea ce este părintele lor”.

O carte care îți vorbește din perspectiva copilul ajuns adult, făcându-te să înțelegi copiii și nevoile lor. Unde ești pus să te gândești la tine, cine ești, cum procedezi, ce valori dai mai departe, dacă sunt benefice sau nu pentru copil, dacă cu ele va ajunge un om de succes, fiindcă binele i-l vrei sigur. Toți vrem binele copilului nostru, puțini știm cum să îl obținem. O carte cu soluții, exemple, jocuri pentru dezvoltarea mental-emoțională a copiilor (dezvoltarea creativității, exprimarea emoțiilor, stăpânirea mâniei, creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea capacității de decizie, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor).

Sunt multe alte informații care ajută așa că vă recomand să o citiți. Pe blogul ei, Adriana Mitu, are o prezentare succintă și grăitoare despre carte:
Care sunt beneficiile acestei cărți? Doar câteva dintre ele: 
– Vei afla care sunt propriile tipare parentale mental-emoționale moștenite, dacă acestea îți sunt benefice sau nu și vei decide dacă dorești să le transmiți mai departe copilului tău.
– Vei afla care sunt cei 7 precursori ai succesului – valorile omului de succes.
– Vei înțelege care este originea comportamentelor manifestate în relaționarea cu copilul.
– Vei înțelege nevoile emoționale ale copilului tău și care sunt cei 3 factori declanșatori ai unui comportament nedorit.
– Vei afla ce poți face pentru a modela comportamente precum: furie, agresivitate, lacrimi și crize, temeri nejustificate, timiditate.
– Vei cunoaște teoriile a 7 experți de renume mondial.
– Vei citi sfaturi și direcții de urmat, oferite de cei 24 de specialiști de renume național și internațional intervievați pentru această carte: psihologi, terapeuți, coach, traineri din domeniul parentajului, actrițe, mame, profesori, autori de carte.”

Cartea va fi lansată în București pe data de 25 iunie, la Connect Hub, bld Dacia, nr 99, unde invitați speciali vor fi Urania Cremene, Oana Nicolau, Oana Mihăilescu și Luminița Băltărețu. Intrarea este gratuită, dar trebuie să vă rezervați locul. Detalii aici.

Dacă vreți cartea o puteți cumpăra pe site sau participați până pe data de 17.06.2015  la concursul de mai jos și puteți fi unul din cei 3 câștigători care vor primi o carte și o poveste terapeutică personalizată pentru diverse situații (primii doi extrași prin www.random.org vor primi o carte ”Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” și una din poveștile următoare: ”Poveste pentru teama de a nu putea face un anumit lucru” sau ”Poveste pentru teama de separare” și ultimul extras va primi cartea “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine”)

Regulament concurs :

 1. Dați like paginii de Facebook Educația succesului (pagina Adrianei Mitu, autoarea cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“)
 2. Dați share public acestui articol
 3. Răspundeți printr-un comentariu la întrebarea ”Care este puterea ta”

Răspund și eu : puterea mea este iubirea copilului meu 🙂

Câștigătorii aleși cu www.random.org sunt:
Nr 60 – Tihulca Iuliana
Nr 35 – Ioana (comentariul ”Dima! Dima e iubirea mea, puterea mea”)
Nr 63 – Gavriloi Adina

Am luat în considerare ordinea primirii comentariilor la acest articol, până pe data de 17.06, așa că puteți verifica numerele J . Vă rog să îmi trimiteți până duminică, pe emailul buja.cristina@yahoo.com, datele de contact (numele complet, adresa de livrare și un număr de telefon pentru curier) pentru a primi premiile care vor fi  expediate direct de Adriana Mitu, autoarea cărții Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“.

Castigatori cartePentru că Ioana nu mi-a răspuns la email, am mai extras un căștigător: Nr 68 – Gabriela

5-1

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

91 Comments

 1. Stefania

  Puterea mea este zâmbetul copilitei mele dragi 🙂

  Reply
  1. Lucia A.

   Puterea mea e data de dragostea nemarginita a Davidutului meu si de luminita din ochisorii lui, pt care voi face tot posibilul sa nu dispara! 🙂

   Reply
 2. rebeca neagoe

  Puterea mea este tot copilasul meu cu ochii lui senini si cu mainile intinse spre mine!

  Reply
 3. Oana

  Puterea mea sta in minunea blonda cu ochi albastrii pe care o am zi de zi alaturi de mine, in zambetul lui atunci cand ma vede de fiecare data, in achizitiile lui de zi cu zi, in rasul lui cristalin si pur, in faptul ca viata a capatat forma, culoare si sens.

  Reply
 4. Simona

  Puterea mea este de a iubi cu inima, dar cand este cazul pot iubi si rational.

  Reply
 5. Alexa Kogalniceanu

  Puterea mea este in ochii copilului meu si in iubirea lui!!

  Reply
 6. pitiu corina

  Puterea mea vine din sinceritatea cu care ma priveste copilul meu si din siguranta cu care isi intinde bratele spre mine…stiind ca aici e protejat

  Reply
 7. oana fit

  Puterea mea este baietelul meu prin tot ceea ce este el.

  Reply
 8. Ioana Presecan

  Puterea mea este copilul meu

  Reply
 9. Daniela

  I breastfeeding. This is my superpower. Faptul că de mai bine de 11 luni îmi alăptez copilul, în timp ce multe mame apelează la lp, asta este puterea mea.

  Reply
 10. Silvia Dumitru

  Puterea mea este data de către familia mea frumoasa și binecuvântată: copilașul nostru sănătos și frumos, soțul meu care ne iubește și ne respecta și părinții mei care ne sunt alături și ne sustin si ne ajuta de fiecare data când avem nevoie!

  Reply
 11. roxana

  Puterea vine din dragostea care o transmite baietelul meu, ochii si zambetul lui de nepretuit ♥

  Reply
 12. Teodora Sturza

  Clar sensul nostru in viata sunt minunile noastre de 3 ani, respectiv 5 luni. Ei reprezinta PUTEREA noastra!

  Reply
 13. Sulugiuc Mirela

  Puterea mea este puterea copilului meu de a ajunge acolo unde îşi doreste

  Reply
 14. Maria Sarb

  Puterea mea este reprezentata de iubirea ce le-o port copiilor mei scumpi!

  Reply
 15. aisun

  orice putere se naste din siguranta,sinceritatea si dragostea celor ce te inconjoara 🙂

  Reply
 16. crina

  Puterea mea e data de fetita si băiețelul meu.

  Reply
 17. adriana

  Puterea mea este copilul meu!

  Reply
 18. Lupașcu Elena

  Puterea mea sunt mânuțele pe care le simt dimineața in parul meu ( chiar daca apoi mă chinui 10min sa îl descurc) , piciorușele pe care le aud tropăind pe parchet , zâmbetul senin pe care îl oferă chiar si necunoscutilor, doua silabe rostite, aparent simple, dar care pt mine înseamnă totul

  Reply
 19. Iana

  Puterea mea este implinirea copiilor mie!

  Reply
 20. Lili H

  Puterea mea este prințesă mea!!

  Reply
 21. NADINA

  Puterea mea— dorința de a avea un copil fericit!

  Reply
 22. Madalina

  Putere oricarei mame vine dintr- un ghemotoc de 3-4 kg si creste exponential odata cu acesta. Puterea mea izvoraste dintr- un piticut de un an si patru luni si creste…

  Reply
 23. prosac florentina

  Puterea mea este fericirea copiilor mei

  Reply
 24. Andreea Cretu

  Puterea mea sta intr-o dorinta care s-a transformat in realitate, care imi zambeste frumos si ma imbratiseaza cu drag : raza mea de soare : Eva

  Reply
 25. Silasi Sonia

  puterea mea este veselia lui

  Reply
 26. mihaela m

  Puterea mea este iubirea

  Reply
 27. crinadiana

  Cei doi copii de 3 anisori, respectiv 11lunite…zambetele lor si fetele lor fericite mai ales cand vad tzitzi de la mama….(cea mare doar pana la 1 an, 6 luni si 2 saptamani….pt ca venea fratiorul “pe drum”) ….sunt toata puterea mea de-a continua….

  Reply
 28. simona

  puterea mea e veselia copiilor mei

  Reply
 29. iulia

  Puterea mea este intelepciunea copilului meu 😉

  Reply
 30. corina racu

  Puterea mea vine din nevoia copiilor mei de a le fi alaturi, de a face tot posibilul sa le ofer ce au nevoie, sa fie fericiti și sa se simtă iubiti! Cred ca asta este cheia și răspunsul la orice întrebare. . Iubirea!!

  Reply
 31. Mihaela Sfarlea

  Puterea mea este familia.

  Reply
 32. Oana Pop

  Puterea me e copilandrul buclat pentru care vreau sa fiu cea mai buna versiune a mea.

  Reply
 33. bogdana

  Puterea mea o reprezinta fetitele mele!

  Reply
 34. Ioana

  Dima! Dima e iubirea mea, puterea mea <3

  Reply
 35. Alexandra

  Puterea mea este fetita mea cu ochii ei mari si curiosi.

  Reply
 36. Cristina Petria

  Puterea mea este fetiță mea!

  Reply
 37. crina

  Puterea mea este copilul meu..

  Reply
 38. oana

  Puterea mea este fiica mea, Maria.

  Reply
 39. Evelinr

  Puterea mea izvorăște din îmbrățișările copiilor mei!!

  Reply
 40. Mihaela

  Puterea mi-o dau cei doi copii ai mei, Sonia si David.

  Reply
 41. Carmen Rusu

  puterea mea este in increderea totala pe care mi-o acorda puiul meu

  Reply
 42. lya

  puterea mea a zambetul copilului meu

  Reply
 43. codruta

  Puterea mea sta in Dumnezeu, caci El ma face sa inteleg copilul haruit ce il am.

  Reply
 44. Luminita Tarasinca

  Puterea mea este copilul meu.

  Reply
 45. elea

  Puterea mea isi are izvorul in grija pentru mine si pentru copii mei.

  Reply
 46. Adriana

  Puterea mea este familia

  Reply
 47. costea cristina

  Puterea mea este familia mea, imbratisarea copilului meu,mangaierea si zambetul lui

  Reply
 48. candrea nadia alina

  Puterea mea este SANATATEA fizica si mentala a mea si a familiei mele. Daca suntem cu totii bine avem puterea sa facem tot ce ne dorim in viata.
  Multumesc!
  https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/1013458732007469?pnref=story

  Reply
 49. Simona

  Puterea mea e natura

  Reply
 50. Cristina Popescu

  Facebook: Cristina Popescu
  Share: https://www.facebook.com/popescu.cristina.167/posts/10204819332582665?pnref=story
  Puterea mea sunt baietii mei!

  Reply
 51. Vera

  Puterea mea este fetita mea, puterea mea este familia mea, puterea mea este dragostea ce ne leaga 🙂

  Reply
 52. Alexandra

  Puterea mea este credinta,ca tot ce am invatat pana acum de la mama, carti alte persoane sau de la viata, ca voi reusi sa cresc si sa educ un copil exemplar

  Reply
 53. Mihaela

  Puterea mea este fericirea si iubirea copiilor mei:)

  Reply
 54. Codruta

  Puterea mea este fetita mea.

  Reply
 55. diana tudor

  Puterea mea este zambetul ingerasilor mei.

  Reply
 56. Maya

  Puterea mea vine de la manuta pe care o strang in palma in fiecare noapte.

  Reply
 57. Lacramioara Baltag

  FB Lacra Lacry
  share: https://www.facebook.com/lacra.lacry.7/posts/993311377368684?pnref=story
  Puterea vine de la D-zeu care are grija de noi toti 🙂 si de familia mea: sotul si fetita 🙂 !

  Reply
 58. Gina

  Puterea mea sunt cele trei minuni cărora le-am dat viață și care sunt totul pentru mine.

  Reply
 59. Tihulca Iuliana

  Puterea mea este familia.

  Reply
 60. anca

  Puterea mea este minunea ce o daruieste Dumnezeu de a fi mama

  Reply
 61. Ionela

  Puterea mea este nevoia copilului meu de a-i fi alaturi tot timpul si de a-i oferi maxim din ce poate oferi o mama.

  Reply
 62. Gavriloi Adina

  Puterea mea este zâmbetul.
  FB like: Adina Gavriloi
  Share: https://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/910230645686599?pnref=story

  Reply
 63. Corina

  Puterea mea este rasul zgomotos al lui Sebi si a Aidei cand se joaca impreuna.

  Reply
 64. sofia petra

  Puterea mea Estee minunea vieții mele! Fetita noastră!

  Reply
 65. Ana-Maria Ardeleanu

  Puterea mea este zambetul si iubirea celor doi copilasi ai mei.

  Reply
 66. lidia

  Atunci cand baietii mei imi arata cat sunt de creativi….. este puterea mea, cat sunt de priceputi in a-si stapanii mania si a-si exprima emotiile, bucuria….. este puterea mea, cat sunt de increzatori in ei…..este puterea mea,cat sunt de priceputi in a-si rezolva problemele specific vartei lor…..este puterea mea, si pentru a obtine toate astea este nevoie de cunoastere, credinta, incredere, cultura…..Toate acestea la un loc sunt puterea mea.

  Reply
 67. Gabriela

  Puterea mea este privirea vesela si zambitoare a fetitei mele. Ea imi da scop in viata, ambitie pentru a reusi tot ce-mi propun in fiecare zi, oricat ar fi de greu.

  Reply
 68. Marcu Irina

  Puterea mea este zambetul baietelului nostru…oricat de obosita sau suparata as fi zambetul lui imi da putere sa trec peste orice.

  Reply
 69. Mihaela

  Puterea mea este credinta in iubire.

  Reply
 70. Monica Marghetici

  Comment…
  Puterea sta in fiecare gest, emotie, sclipire, descoperire, milostenie si imbratisare de pe chipurile celor mari sau mici, cunoscuti sau necunoscuti, carora le luminam pentru o clipa sau o viata existenta…

  Reply
 71. Portasa patricia

  Faptul ca imi vad copilul sanatos si fericit imi da putere sa mut si muntii din loc…

  Reply
 72. Andreea

  Puterea mea este faptul ca fiul meu imi zambeste zi de zi!

  Reply
 73. camelia sturzu

  Puterea mea este copilul meu minunat! 🙂

  Reply
 74. Ana Maria A

  Puterea mea e el – copilul meu perfect!

  Reply
 75. Maria

  Dragostea nemarginita pentru puiul nostru minunat !

  Reply
 76. Buica Cornelia

  Puterea mea este dragostea ce-o port copilului meu.

  Reply
 77. Ceaușescu Madalina

  Puterea mea este dragostea,dorul,veselia copilului meu.

  Reply
 78. Daniela

  Puterea mea-familia mea,garantia dezvoltarii frumoase si armonioase a copilului meu.

  Reply
 79. Miha Bunea

  Puterea mea vine din dragostea sincera a fetitei mele dragi si a sotului meu care, ambii, ma accepta si ma iubesc asa cum sunt 🙂

  Reply
 80. Costan Nicoleta

  Puterea mea este Dumnezeu de acolo primesc putere!

  Reply
 81. Ioana

  Cand copilul meu este bine, sănătos si fericit , am o putere extraordinara!
  Deci puterea mea consta in copilul meu.

  Reply
 82. Raluca

  Puterea mea este zambetul fetitei mele 🙂

  Reply
 83. Corina

  Parerea mea este educatia si fericirea copilului meu

  Reply
 84. Oana

  Puterea mea este chiar ea, fetita mea, cu totul

  Reply
 85. Cecilia

  Rasetele picei mele

  Reply
 86. Dorina

  Puterea mea este iubirea neconditionata 🙂 copilasii mei dragi.

  Reply
 87. Pingback: Eveniment caritabil si un seminar gratuit despre ”Educatia Viitorului” | FUN Parenting by Cristina Buja

 88. Suzana

  Mi-a placut cartea, am citit-o cu drag. Este o carte care te indruma cum sa devii cea mai buna varianta a ta, te motiveaza pentru copii tai si toti ceilalti pe care tu ii iubesti. Atat de multe ori a specificat ca puterea exemplului este cea mai buna varianta de a educa si de a influenta pe cel din fata ta ca mi s-a intiparit in minte. Cu siguranta este si un bun indrumar de dezvoltare personala. Multumesc!

  Reply
 89. Pingback: Povestile terapeutice – un ajutor pentru parinti | FUN Parenting by Cristina Buja

 90. Pingback: Copiii au nevoie sa fie intelesi | FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: