Prajitura cu portocale si fulgi de migdale

Ieri ne-am decis să petrecem seara gătind. Marius cu David au făcut șnițele de vită și în paralel, eu cu David, am băgat la cuptor o prăjitură parfumată și gustoasă. Când a fost gata și a văzut-o mândrul, a întrebat a cui este ziua și el nu știe 🙂 … adevărul e că seamănă destul de mult a tort … și a cântat de multe ori la rând ”la mulți ani”. Am decis că sărbătorim faptul că suntem împreună și ne-am cântat unul altuia numai de bine 🙂 . Lăsând poveștile la o parte, prăjitura chiar este super-mega delicioasă, sigur o vom repeta în curând.

Ingrediente:
– 250g făină
– 150g zahăr brut
– 3 ouă
– 100g unt
– o portocală
– ½ plic praf de copt
– vanilie
– 30g fulgi de migdale (puteți renunța la ei sau puteți înlocui cu glazură de ciocolată)

Mod de preparare:
Am spălat portocala, am îndepărtat cu un cuțit coaja și sâmburii, am tăiat-o cuburi și am pus-o în blender unde am făcut-o ca o pastă. Am bătut bine ouăle cu zahărul (am folosit robotul fix, evident 🙂 , dar se poate folosi și un mixer obișnuit), am adăugat esența de vanilie, untul topit și răcit, am mai bătut un minut, apoi am pus și portocala blenduită și făina amestecată cu praf de copt, puțin câte puțin. Compoziția am turnat-o într-o tavă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină, David a aruncat pe deasupra fulgii de migdale și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 45 minute.

Prajitura este pufoasă și aromată și la nevoie poate înlocui cu succes un tort :). Dacă n-ar fi mâncat și David, aș fi pus o glazură de ciocolată pe deasupra. Rețeta este inspirată de aici.

Prajitura cu portocale si fulgi de migdale (2)

Prajitura cu portocale si fulgi de migdale (1)

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: