Prajitura cu bile din nuca de cocos

De curând am fost plecată în Viena la un curs de managementul resurselor umane și printre informațiile primite am descoperit și o prăjitură, așa că m-am întors acasă hotărâtă să o reproduc. A ieșit ceva destul de asemănător. Ajutorul suprem a fost popândăul David.

Ingrediente:

Pentru bilele de cocos:
– 200 g cremă de brânză (eu am folosit marca de la Mega)
– 100 g fulgi de nucă de cocos
– 100 g zahăr pudră
– 1 gălbenuș

Pentru blat:
– 100 g ciocolată (eu am folosit cu lapte)
– 100 g unt
– 20g cacao
– 4 ouă
– 100 g zahăr brun
– 20 ml iaurt / kefir / sana
– 120 g făină
– 1 lingură amidon
– ½ plic praf de copt

Mod de preparare:

Mai întâi am făcut bilele de cocos. Am amestecat toate ingredientele și le-am așezat într-o tavă de tort cu pereți detașabili pe care am pus hârtie de copt. Am băgat tava la frigider cât am făcut blatul.

Am pus untul, cacao și ciocolata la topit la baine-marie, apoi le-am lăsat să se răcească. În mixerul fix am pus ouăle cu zahărul și le-am bătut spumă. Am adăugat iaurtul și compoziția lichidă și apoi am încorporat făina amestecată cu praful de copt și amidonul.

Am adăugat compoziția aceasta peste bilele din cocos și am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-45 minute (verificați cu o scobitoare).

Gata! Simplu, nu?

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: