Pipeta, culori si cerculete

Am în gând să fac activitatea aceasta ”Pipeta, culori si cerculete” de câteva săptămâni dar am întâmpinat o mica problemă, nu mai găseam pipeta. Într-un final am descoperit-o rătăcită pe sub pat 🙂 . Folosirea unei pipete îl ajută pe copil să exerseze abilitatea de a apuca obiecte mici folosind degetul mare și arătătorul, ceea ce ajută ulterior la manipularea instrumente de scris, a nasturilor, fermoarelor, șireturilor etc.

 

Ce materiale am folosit:
– pahare
– acuarele
– pipetă
– coală și carioci

 

Cum am procedat:
David a fost cel care s-a ocupat cu amestecatul culorilor 🙂 asta e treaba lui întotdeauna.

Pipeta, culori si cerculete (4)

Cât timp eu am desenat cercuri de mărimi diferite, folosind carioci diferite, David a repetat o activitate pe care a făcut-o și când era mai mic, a pictat cu pipeta.

Pipeta, culori si cerculete (5)

Apoi i-am oferit coala cu cercuri și nici nu a fost nevoie să îi mai explic ceva. A colectat apa în pipetă și a transferat-o pe foaie. A repetat acțiunea atunci când cercurile erau mai mari. Spre final s-a plictisit și a preferat să amestece culorile și să pună picături peste tot 🙂

Pipeta, culori si cerculete (1)

David, 3 ani și 2 luni

Care sunt oportunitățile de învățare aplicând activitatea ”Pipeta, culori si cerculete”?
– Dezvoltarea motricității fine
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori și forme geometrice
– Asocierea între elemente

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu