Pietricele colorate

În penultimele zile de grădiniță a venit mândrul David supărat pe motiv că el nu are pietricele colorate. Habar nu aveam despre ce vorbește. M-am lămurit a doua zi când s-a întors cu 2 pietricele pe care i le-a dăruit îngrijitoarea. Nu mă gândisem la asta până acum, să colorăm pietricele, dar cam asta a făcut vreo două zile.

Ce materiale am folosit:
– pietricele din parc (mai albicioase)
acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

Cum am procedat:
Am căutat pietricele mici mai albicioase, le-am spălat și le-am lăsat să se usuce. Am pus ce culori a vrut David, pe o farfurioară, i-am dat o pensulă, am așezat coli pe masă ca să spăl mai puțin și asta a fost tot.

Pietricele colorate1David – 3 ani și jumătate

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: