Nu stiu cati isi plangeau Regele si cati isi plangeau tara

– A avut așa ceva …  o lumină, Regele.

Îmi scria Alexandrina în timp ce urma cortegiul Regelui nostru.

Da, a fost o lumină, păcat ca o ia cu el. Noi rămânem aici în întuneric.

Am fost ieri la funeraliile Regelui Mihai I. Unul din părinții fundației la care lucrez de 10 ani, fundație care a adus speranță pentru sute de mii de oameni, de la nou născuți la bătrâni de vârsta Regelui pe care nu îl mai avem de prea mult timp.

Mă uitam la câți oameni veniseră de la ora 8, odată cu noi, și așteptau în liniște, sprijiniți de gard să își ia rămas bun. Noi mutam scaune, candele și flori și se tot adunau oamenii mergând tiptil ca furnicuțele, ducând în spate durerea unui neam care nu a fost niciodată ce ar fi putut să fie. Plângeau femei și bărbați, tineri și vârstnici la un loc. Nu știu câți își plângeau Regele și câți își plângeau țara. El a plecat cu lumina lui spre lumină și noi am rămas aici în întuneric. Păcat și că nu l-am iubit suficient cât trăia, nu l-am iubit cât a iubit el țara asta. Păcat că nici țara nu știm să o iubim cât a iubit-o el.

Am plecat la finalul funeraliilor acasă și mi-am îmbrățișat copilul cu toată durerea adunată în mine:

– Mami, cine a fost Regele Mihai I?
– A fost Regele și speranța poporul român.
– Și a murit?
– Da, a murit.

Și el și speranța.

FotoCredit: Stefania Barbu

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu