Motricitate fina cu pipeta si apa colorata

Lui David îi place să se joace cu apa și să picteze și să folosească plastilina și să lipească și încă multe altele. Iar mie îmi vine din ce în ce mai greu să găsesc activități pe care să le combin după cum îmi cere el. Mă bucur că funcționează negocierea, el cere un joc cu pipetă, acuarele, Lego, carioci, lipici și bețe, eu mai tai din ele și ajung la acesta de mai jos.

Motricitate fina cu apa si pipeta colorata

David, 3 ani și 4 luni

Ce materiale am folosit:
– acuarele
– pensulă
– placă de la Lego Duplo
– pipetă
– coli
– pahar

Cum am procedat:
Am pus pe masă toate materialele de mai sus. În cutia în care stau acuarelele a vrut să facă mai multe combinații de culori, eu l-am ajutat doar să deschidă tuburile. După ce a umplut cutia, a luat pipeta și a trecut la a pune cu ea, apă colorată, în placa de Lego. La final a răsturnat totul pe o coală, să facă un tablou, fiindcă așa a vrut el.

Pentru mine a fost uimitor cum un ied ca David a putut să stea liniștit și concentrat cel puțin jumătate de oră, cu jocul ăsta. Dacă aveți un copil mai mare puteți să îi oferiți o foaie cu cifre scrise mare și să îi spuneți să încerce să le refacă folosind apa colorată și gropițele de la placa Lego (sa pună apă în gropițe în așa fel încât să iasă de exemplu cifra ”1”)..

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității
– învățare despre culoarea rezultată din combinarea altor culori

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: