Minunea asta de baiat

David are 3 ani și 3 luni și de atâta timp nu mă satur să îi admir, din secundă în secundă, imperfecțiunea lui perfectă. Râde mult și zgomotos și contagios și plânge între reprizele astea din motive atât de ciudate pentru mine încât n-aș putea să le anticipez pe toate, nici dacă m-ai plăti de 10 ori greutatea mea în aur pur: floarea nu miroase cum vrea el, nu i-am adus de la muncă ceva ce nu a cerut vreodată, jucăria e pe pat dar el a lăsat-o lângă ceas, acolo unde de fapt nici măcar nu ajunge, șosetele nu sunt suficient de albe, paiul verde e prea lung sau prea scurt, nu mai știu exact care dintre variante etc.

David reține cuvinte pe care nu mi-aș fi dorit să le aud la el atât de curând. Eu încerc cu săptămânile să îl învăț să numere până la 5, el îmi spune cuvântul ”dracu” doar pentru că l-a auzit o singură dată, chiar detaliază unde a fost zis și cum am certat eu persoana respectivă fiindcă folosește cuvinte urâte. Dar lui îi place, cică sună bine. Am încercat și cu ”nepoliticos”, ”jignește” etc … nu am reușit neam să îl fac să priceapă, pentru el cuvântul sună bine și gata :) .

David ne învață cum să ne închinăm când trecem pe lângă biserică, fiindcă și pe el l-a învățat bunica, dar nu ne-a văzut practicând asta, așa că, noi îi intrăm în joc, cică nu știm cum se face. Tare se mai gudură când vede că ne învață și el ceva … ne învață mai multe decât ar crede.

David nu mă lasă să îi tai unghiile fiindcă le vrea lungi și sub nicio formă părul, din fix același motiv. Unghiile le rezolv în somn și de păr nu mă ating, fiindcă tare frumos mai e așa ”miminescu” … adică Eminescu, după cum îl alintă bunicul.

David inventează jocuri din ce prinde și combină poveștile după bunul lui plac. Face tot felul de constatări caraghioase cum ar fi că nu îl mai ajung bretelele pentru că a mâncam mult și i-a crescut și burta și cucul.

Minunea asta de baiat

David îmbrățișează fără motiv și ne sărută pe nas, după care țopăie de energie, cică i-am dat-o noi. O fi de la atât de multă iubire!

Și oricât de normale ar fi toate, eu văd în el cel mai frumos și amuzant copil din lumea asta. Știu principiul ”și cioara își laudă puii”, dar zău că al meu e atât de contagios de plăcut încât, oricine îl cunoaște, este imposibil să nu ajungă să îl simpatizeze. Ia întrebați foștii colegi de muncă, care nu plâng plecarea mea, pe când plâng lipsa lui David de la birou :).

Sau poate doar sunt eu mai cioară decât ciorile :) și dacă ar fi așa, David sigur este un exemplar rar de cioară perfect de imperfectă.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

6 Comments

 1. Simona

  Sunt de aceeasi parere “David este o minune de baiat”.

  Reply
 2. Angeru Nicoleta

  Minunata descriere i-ai facut. Si sigur e asa cum spui. Sa ramana asa toata viata.

  Reply
 3. pisicapesarma

  Sa fie sanatos si sa ifi fericiti cu totii. Minunata descriere!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumesc mult! Sa fie ! Sa fiti si voi!

   Reply
 4. Pingback: Cu pace in suflet! | FUN Parenting by Cristina Buja

 5. Ana Banciu

  Frumoase ganduri, pline de emotie! Sa fie sanatos!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: