Mami gateste? Atelier de gatit + reteta de biscuiti

Când mi-a scris Alexandra, posesoarea super creativă a blogului ”Dulceața de trandafiri”, despre atelierul ”Mami gătește? Mami gătește!” primul meu gând a fost cum aș răspunde la întrebarea asta. Eu aș spune ”Da, sigur !”, Marius ar râde cu mâna pe burtă ”Daaa … mai din Paște în Crăciun” și David probabil s-ar gândi când m-a văzut ultima oară lângă cratiță. Da, știu, probabil vă duc în eroare cu rețetele mele postate, dar nu eu sunt bucătarul casei, eu fac în proporție de 99% dulciuri și cam atât de des pe cât le și postez pe blog 🙂 .

Să revenim. Dacă sunteți preocupate de alimentația sănătoasă și rețete baby-friendly pentru copii, puteți merge la atelierul ”Mami gătește? Mami gătește!”, unde veți afla trucuri salvatoare de timp în bucătărie, rețete, tertipuri și veți întâlni alte mame care gătesc sau nu prea 🙂 . Atelierul are loc pe 24 septembrie  2016, orele 10:30-12:30, la Suzana Ribs&Wing, partenerii evenimentului, iar costul este de 35 lei/adult, accesul copiilor fiind gratuit. Mai multe detalii găsiți aici. Există și eveniment creat pe Facebook unde puteți da join.

mami-gateste-atelier-de-gatit


Biscuți cu cocos, măr și pudră de roșcove

Ingrediente:
– 5 linguri fulgi de cocos
– 100g unt la temperatura camerei
– 1 gălbenuș
– 1 măr mediu
– 1 linguriță de scorțișoară
– ½ linguriță praf de copt
– 100-120g făină
– 1 lingură pudră de roșcove și 1 lingură miere (rețeta de bază preluată de pe blogul ”Dulceața de trandafiri”, nu le are precizate, eu am pus pentru că David a cerut biscuiți cu ciocolată).

Mod de preparare:
Într-un vas am aruncat toate ingredientele de mai sus (mărul dat pe răzătoarea mică cu tot cu sucul lăsat), le-am amestecat și a rezultat un aluat lipicios din care, cu o lingură, am pus grămezi în tavă, pe o hărtie de copt, le-am aplatizat puțin și le-am dat la cuptor pentru 15-20 minute. Așa au ieșit.

reteta-de-biscuiti-cu-cocos-mar-si-pudra-de-roscove

Poze cu David și biscuiții nu există, mai nou mă sabotează, fuge prin casă râzând, să nu îi fac poze.

Am deja în plan să mai încerc câteva rețete de pe blogul ”Dulceața de trandafiri”, numai timp să găsesc 🙂 .

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: