Nu m-am gandit ca luminita de la capatul durerii poate fi alt tren care vine peste mine

După ce a murit Emma m-a ajutat foarte mult un gând pe care mi-l spuneam ori de câte ori simțeam că aș vrea să nu mai simt, deci să nu mai trăiesc. Simțeam atunci numai durere. Îmi spuneam că într-o zi va fi mai bine, se va face lumină în întuneric. ”Într-o zi” era poziționată undeva departe și eu supraviețuiam așteptând ca zilele să treacă, deci și viața. Asta e ironic. Să trăiești așteptând ca viața să treacă. Ironic sau nu a fost singura variantă pe care am găsit-o să mă poziționez în viitor, încă în viață.

Acum trăiesc la fel și asta mă macină crunt. Ce nu am prevăzut eu în viziunea asta au fost celelalte dureri care pot veni buluc peste tine. Că cine naiba zice că dacă ți-a murit un copil alte greutăți nu va mai trebui să duci !? Și mai ironic de atât, am ajuns să îmi spun, când nu văd luminița de la capătul durerii, că dacă am reușit să supraviețuiesc copilului meu care nu a supraviețui, apăi doamne care oi fi tu, o să supraviețuiesc și altora.

Închid ochii și mă văd cu puterea minții undeva ”într-o zi” în care va fi ceva mai liniște și pace în viața pe care mi-o construiesc așa cum pot și eu, din ce a mai rămas din ce aveam cândva și din ce sper că îmi voi mai aduce peste ce am pierdut.

Și mama ei de luminiță de la capătului durerii, că nu m-am gândit că poate fi alt tren care vine peste mine. Dar nu fug. Stau să îl privesc în ochi și dacă mă calcă, mă ridic eu din praf din nou, că altă variantă nu îmi dau.

FotoCredit: Cristina TR

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

3 Comments

  1. Pingback: Femeile super puternice si lumea de dincolo de costumul de super erou - FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: Cu cat te plangi mai mult cu atat actionezi mai putin - FUN Parenting by Cristina Buja

  3. Pingback: NICIODATA - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: