Lista cu reguli de pe frigider

Într-o vreme David a fost plecat câteva zile la bunici și s-a întors titirez atomic. Niciuna din regulile casei nu mai existau pentru el. Nu mânca la masă, se aștepta să ne plimbăm cu lingura de ciorbă după el. Nu voia să mai doarmă la prânz pe motiv că e plictisitor, încă i se mai pare așa. Cerea să se uite mult la desene la televizor sau tabletă. Desertul l-ar fi vrut toată ziua. Cuvântul ”Nu” îl accepta prea puțin spre deloc.

După câteva zile de reorganizat ordinea dintre noi, a venit vacanța și urma să stea cu tata. Soluția pe care am găsit-o pentru a mă asigura cât de cât că nu găsesc iar un titirez atomic acasă, după ce mă întorc de la birou, a fost să facem împreună o listă de reguli, scrisă la propriu pe o foaie ruptă de hârtie, cu un creion, ghemuiți pe marginea patului. Le-am gândit împreună, majoritatea le-a format mândrul, pesemne că le cunoștea bine chiar dacă nu le accepta când era cu bunicii. Am prins-o pe frigider și am stabilit că o va purta cu el data viitoare când va pleca în deplasare. A funcționat!

Partea cu adevărat amuzantă a fost când a intrat tata pe ușă. David l-a întâmpinat cu ”Tataieeeee, avem reguli pe frigider, hai să le vezi”. I le-a ”citit” pe toate cu ajutorul meu, practic le-a cam recitat ca pe o poezia. La final tata a oftat resemnat și mi-a ”mulțumit„ cu ”Mă tată, astea sunt mai mult pentru bunici decât pentru David”. Așa e!

Lista noastră cea de toate zilele e fix așa:

Da, cuvintele acestea minunate ”Bă”, ”Mă”, ”Frate” sunt acceptate de noi. Nu pentru că ne plac, dar îi permitem lui David să fie cum e, să nu se așeze la dungă, să fie imperfect și liber. Știe mult mai multe cuvinte urâte pe care nu le folosește des și absolut niciodată când sunt alți oameni pe lângă noi, doar eu cu ta-su avem onoare să îl auzim cum cântă timp de jumătate de oră ”Curu mă-tii … Curu mă-tii … Curu mă-tii”. Puteți să ghiciți și singuri la cine a auzit asta 🙂 .

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

  1. Pingback: Bunicii ... in tabara cu parintii, sau pe malul celalalt ? - FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: Cele mai citite articole din 2018 - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: